29 mei 2006

Koning Clovis

Net nu onze noorderburen massaal de weg vinden naar deze blog (via de post Goedgelovig, blijkbaar) laten we die aanraders maar beter niet koud worden.

Beginnen bij het begin. We hebben er geslapen als een vorstenpaar. In de Bed & Breakfast Koning Clovis. Van Lisette en Bert. Die na een bezoek aan Gent, jawel, vorige zomer besloten om met een bed & breakfast te beginnen. En gelukkig maar! BBKC ligt even buiten het centrum van Maastricht. Was het zo geen rotweer geweest, we hadden de fietsen gehuurd. Want te voet pendelen naar het centrum gaat toch al gauw in je (natte) kleren zitten. En het traject is nu ook niet echt interessant te noemen.

Een prachtige kamer die helemaal naar onze smaak was ingericht. Met oog voor detail. En kunst. Van Arjen van Prooijen. Zodanig naar onze smaak dat A al plannen begon te maken om onze slaapkamer -nog maar eens- met de verfborstel onder handen te nemen. Met een dekbedovertrek van Ikea dat oplicht in het donker (niet meer verkrijgbaar, blijkbaar). Maar na een verblijf in de BBKC wordt zonder twijfel vooral over het ontbijt naar huis geschreven. Normaal beperkt mijn ontbijt zich tot een Danio (al begin ik die zo zoetjes aan beu te worden). Al verorber ik in het weekend, bevrijd van maagblokkages, gerust een boterkoek of drie. Maar voor wat ons in de BBKC werd voorgeschoteld wou ik wel een inspanning doen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Lisette en Bert lachen er niet mee.

Technorati Tags: , , , ,

1 opmerking:

BBKC zei

Fijn dat jullie zo genoten hebben van ons B&B en vooral van het ontbijt. Wij verzorgen dit ook met plezier en dat zie en proef je dan natuurlijk. Bedankt voor de reklaam. Jammer dat jullie het niet hebben getroffen met het weer afgelopen weekend, dus kom gerust nog een keer als het 30 graden of zo is. Maastricht heeft namelijk ook de hoogste gemiddelde temperaturen van Nederland (zegt de ware chauvinist)! En dan kun je bijvoorbeeld de grotten bezoeken waar het constant zo'n 15 graden is om af te koelen.
Groeten van Lisette en Bert en hopelijk tot ziens bij BBKC.