30 mei 2006

Coffeeshop

Maastricht wil minder overlast coffeeshops: "Zeven van de vijftien coffeeshops verhuizen naar de rand van de stad. Ze moeten weg uit het centrum en de woonwijken." (vrtnieuws.net)

Goed initiatief! Op een druilerige dag wil een mens zich dan eens opwarmen met een lekkere kop koffie, zit je daar plots tussen al die wietkwieten. Ok, that didn't happen. Maar elke keer we een breed smilende jongeling passeerden zag je ons denken. Wietkwiet? Definitely. En zo zijn we in onze reeks aanraders van zelf bij de innerlijke mens aanbeland.

Maar eerst koffie. Starbucks kan maar beter uitkijken. Voor wie Starbucks niet kent, het is een Amerikaanse keten van koffiehuizen. Lekkere koffie, veel keuze, aan de dure kant. Ik weet niet hoe het met de andere koffieleuten hier zit, maar in steden als Parijs en Barcelona ga ik er steevast mijn bakje troost halen. Ik geniet natuurlijk ook van de kleinste expresso maar soms mag het wel wat meer zijn. Maar niet in Maastricht dus. Want daar hebben ze Coffeelovers. Een heerlijke koffie voor 1 euro 75. En schitterend appelgebak. Prachtig interieur. Snelle bediening aan tafel. We waren er op zaterdag even na het sluitingsuur van de winkels en het zat er afgeladen vol. Veel studenten. En dus behoorlijk rumoerig. Maar dat, zo hebben we gemerkt, is het ook in veel andere zaken in Maastricht. Maar daarover later meer.

Technorati Tags: , , , ,

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind wietkwiet een schitterende vondst. Het klinkt niet alleen goed maar het is ook zo: van wiet wordt je (afhankelijk van de graad van gebruik uiteraard) kwiet.
Bestaat er ook een vrouwelijk equivalent voor dit woord ?
Laat je hersens even werken, of is het eerder een kwestie van vinden ?