18 mei 2006

Eurosong

Met alle respect, maar ik begrijp echt niet waarom de homogemeenschap zo'n spel maakt van Eurosong. Weken zitten ze zich al op te laden. En vanavond, voor het geval u het niet wist, zijn er alleen al in Gent tientallen Eurosong-feestjes in volle gang. Is het voor de foute kleding? Voor de travestieten die in verschillende acts opduiken? Of voor de doedelzakken? Geen idee. Dat homo's feestjes zouden geven ter gelegenheid van het wereldkampioenschap ijshockey of voetbal, ja, maar Eurosong?

Dit gezegd, Kate Ryan deed het geweldig. Maar die Griekse regisseur verdient toch wel een paar kletsen. Geen kniezwengel te zien. Gelukkig maakte de geweldige lichtsabel-act veel goed. Ik heb de eerste zes landen uitgezeten en het moet gezegd, nog een geluk dat ze die halve finale hebben ingevoerd. Jongens, wat een troep. Zo slecht dat het zelfs niet meer grappig is. Wat ik wil zeggen: als Kate Ryan niet naar de finale zou gaan, houden we er maar beter definitief mee op. Serieus.

Update: Whoeha! Finland selecteerde een kruising van Rammstein en Slipknot.

Update 2: de meiden van de Wit deden ook mee !

Update 3: Prachtig! Litouwen doen een eigen "Rendez-vous ... en de maat is vol en mijn kop is toe".

Update 4: volgens TeleTekst is Kate Ryan haar kniezwengel gewoon domweg vergeten ...

Update 5: Ja, daaag! Neen, we zijn er weer eens niet bij. Maar Litouwen, Armenië en Finland wel. Jammer voor André en Bart maar zaterdag kijkt er geen kat meer. Schijtweer of geen schijtweer.

Update 6: Echt, een mens wordt daar daar toch slecht van. Hoeveel heeft de Vlaamse minister van Cultuur, Bert Anciaux, daar nu ook weer voor uitgetrokken? 60.000 euro, juist. Ik stel voor dat we, bij wijze van signaal, volgend jaar geen inzending sturen.

Technorati Tags: , , ,

3 opmerkingen:

annelies zei

Je hebt de mening van gans lagae perfect verwoord!
dada
a

Annovic zei

Je hoeft echt geen homo te zijn om een eurosong-feestje te houden hoor! Wij (twee heterokoppels) hebben ons zaterdag kostelijk geamuseerd met onze eigen 'nacht van de wansmaak', het is maar hoe je het bekijkt! Wat hebben we gelachen met dat homootje van Rusland met zijn bric-a-brac Engels' Flesh on my flesh, bone on my bone...', de inzending van Turkijke, die leek op één of andere transseksueel die nog beter wat zanglessen gevolgd had, de welgemeende fuck you van de Litouwers met hun Kraftwerkiaanse inzending 'We are the winners',de pronodel uit welk-land-was-dat-ook-alweer wiens borsten er bijna uit haar kleedje floepten etc...
Zalig gewoon! Voor de kleine honger waren er hapjes uit verschillende landen en vodka voor als Rusland zou winnen (uiteindelijk bleken die ugly fuckers van Finland te hebben gewonnen en omdat ze daar ook veel vokka verbruiken hebben we de fles alsnog gekraakt)
U ziet, u had er moeten bijzijn!
Zelfs al deed België niet mee( who cares anyway?)
Walgelijk van die 60000€ wel die ze in Kate Ryan gepompt hebben, die hadden ze beter aan het Nieuwpoorttheater enzo gegeven.
Soit, volgend jaar ben ik weer van de partij voor een nieuwe nacht van de wansmaak, kandidaten mogen zich nu alvast inschrijven!
Doei!

Bjorn VB zei

Het moet gezegd: Finland heeft een stevig nummer. Voor mij heeft het verdiend gewonnen, ons Keet maakte geen schijn van kans daartegen. Hun act was af, want wat was het? Pure kitsch! Wat is Eurovision? Pure kitsch! Voeg die twee samen en men krijgt vuurwerk. Of zat dat niet in die act verwerkt?
En voor volgend jaar laten we een iemand gaan die meegedaan heeft aan idool, maar er uitlag in de preselecties. Laat die zich openlijk bekeren tot het orthodox geloof (zo krijgen we de oostblok al mee) en misschien laten we hem best nog in het deens of noors of zo zingen. Zo hebben we de aandacht van de noordelijke regio's al. En als top of the bill: we maken er een puur kitsch-nummer van: lekker bombastisch, extreem veel gekleurde pluimen (veel geld is dat toch niet meer waard sedert de vogelgriep), een armzwengel (maar nu zonder die te vergeten op het cruciaal moment), onze eigen klankinstallatie en cameramannen (want daar loopt het ieder jaar ook weer mis), ...
Wedden dat we opgemerkt worden!
Misschien stel ik mij wel kandidaat :D
Gegroet
Bjorn (die niet gekeken heeft naar de finale, leve Ice Age 2)