05 mei 2006

927 Live

Het moet van de tennismatch Andre Agassi-Jim Courier op Roland Garros 1991 (over Agassi ga ik later nog wel eens uitwijden) geleden zijn, dat ik nog zó intens naar sportverslaggeving op de radio heb geluisterd. Met dank aan de middengolf. En in tegenstelling tot die zondagnamiddag 27 mei 1991 zullen we nu niet teleurgesteld weer in onze boeken moeten duiken. Want aan blokken houden we alleen nog vage herinneringen over. En, veel belangrijker, we zijn aan het winnen, meneer. We, dat zijn Anderlecht én AA Gent. Waarom zou je niet voor meer dan één ploeg kunnen supporteren? En als nu ook Club Brugge nog de boot in gaat tegen RC Genk dan is het helemaal feest. Vroeger zou ik daar 500 frank voor gekregen hebben van papa. Een traditie die ik misschien in ere moet houden. En W een briefje van 10 euro toestoppen als Club Brugge verliest. Of de Duitsers op het WK, natuurlijk. Maar nu eerst de tweede helft volgen.

Update: Anderlecht kampioen. AA Gent verslaat Standard met 2-0. Maar W zal toch nog even op zijn eerste 10 euro moeten wachten. Helaas.

Update 2: blijkbaar was iemand aan Standard vergeten zeggen dat ze geen kampioen waren. Of hadden ze zo iets van, we hebben dat podium nu toch betaald, we kunnen het maar beter gebruiken. Pijnlijk om te zien hoe de Standard-spelers de meubelen probeerden te redden met strip-acts en spullenhulp.

Update 3: Emo-tv. Het afscheid van Pär Zetterberg. En dat van Gert Verheyen. Al kan ik van diens afscheid alleen maar ongelooflijk blij worden. Maar de staande ovatie van de Standard-fans bij de vervanging van Mbark Boussoufa zal me nog het meest bijblijven. Rare jongens, die van Standard.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 opmerkingen:

JeeDee zei

Heerlijk heerlijk, een mooi moment om samen te beleven. Ik zit hier alleen in het donker voor mijn pc, met sporza radio aan en jouw site op het scherm...

JeeDee zei

En mijn radioverbinding via het net is stomweg weggevallen. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat ik geen mac heb. Desalniettemin vervelend, balen, dat ik de laatste emoties van de competitie niet live heb kunnen volgen.
Verder: jammer voor W, maar hij heeft nog veel tijd om te sparen.