08 mei 2006

Zachte weggebruiker

Goed nieuws bij de start van de week van de zachte weggebruiker. Zelf fiets ik al járen. Neen, niet op zondagochtend met andere wielertoeristen en een zeemvel in m'n broek (Zót! Alhoewel dat zeemvel best aangenaam moet zijn). Neen, gewoon om mij van A naar B te verplaatsen. Vroeger van en naar school en intussen al bijna 11 jaar van en naar het werk. En natuurlijk zowat alle andere korte verplaatsingen. Met belgerinkel naar de winkel, jawel. Ik zou het mij niet meer anders kunnen voorstellen. Ik blijf zo toch redelijk in conditie en kom 's avonds in een enigszins te pruimen toestand thuis.

Als er zachte weggebruikers bestaan, zijn er ook harde weggebruikers. En niks leukers dan een beetje wij tegen zij, toch? Nu het weer wat beter weer is (was), zie je ze overal terug opduiken. De motorrijders. Ik ben er niet voor, neen. Dat staat daar aan het rode licht lawaai te maken. Kijk naar mij, kijk naar mij. Dat haalt links en rechts in zonder zich van andere weggebruikers ook maar iets aan te trekken. Arrogant. Want het is dan eens goed weer. En ze halen hun speelgoed dan eens van stal. En wat is dat met dat slap handje dat ze naar elkaar opsteken? Jeanetten, dat zijn het. Die ik weet niet wat proberen te compenseren met ik weet niet hoeveel liter benzine tussen hun benen. Maar zo mogelijk nog ergerlijk zijn al die chauffeurs met wat ik zelf pimpcars noem. SUV's, jeeps, whatever. Je weet wel: meestal zwart, altijd veel te groot en overgewaaid uit de Joe Es Of E. Stoefers. Ach, ik moet er altijd om lachen als ik bedenk hoe lang ze dat onding nog moeten afbetalen. En zeker als ik ze zie parkeren.

Technorati Tags: , , , , , ,

2 opmerkingen:

annovic zei

Ik zou graag een haatclub oprichten tegen die SUV's of Jeeps of erger Hummers! Als je met je fietsje door 't stad rijdt en je komt er zo ene tegen dan bedenk ik me altijd dat je toch ongelofelijk plat moet zijn als je daar met je fiets of je kleinere wagentje tegenaan rijdt!
En de chauffeurs van zo'n wagens...grr...ik zal maar zwijgen want als ik eenmaal begonnen ben...
Leve de zwakke weggebruiker! Ik ga alvast met belgerinkel naar de winkel!

Anoniem zei

wel, ik help mee. Deze week nog een bijna platte fietser gezien na aanrijding door zo een onding. Ongelooflijk dat ik daar nog niets mee tegengekomen ben na zo een 5000 km fietsen per jaar maal meer dan 10 jaar. Hout vasthouden zeggen ze dan. Ja, gelukkig zie ik graag bomen, bossen, struiken en nog meer van die dingen.