16 mei 2006

Stofzuiger

Ja, ik hanteer thuis de stofzuiger. Het is in onze familie een traditie die overgaat van vader op zoon. Niet dat ik het bepaald graag doe. En ik word er al evenmin rustig van of zo. Maar (bouw)stof hebben we hier nog altijd genoeg. Net wanneer je denkt er eindelijk vanaf te zijn, keert het terug, with a vengeance. En stofzuigers en verbouwingen, het gaat niet goed samen. Wij hebben er ondertussen al een paar versleten. Enfin, genoeg geneut daarover.

Een paar weken geleden de stofzuiger zonder zak van de Aldi gekocht. En aan mijn vader aanbevolen die het nog steeds met een oude Nilfisk deed. Eentje die, zonder enige overdrijving, met duct tape, haken en ogen aan elkaar hangt. En zuigt als een oude meet.

Laat ik maar meteen met het besluit van deze kleine review beginnen: ik ben blij dat ik er maar 39,99 euro voor betaald heb. Maar heb je dat gevoel niet altijd met Aldi-spullen? Nochtans, van dat weerstation dat ik mezelf met Kerstmis cadeau deed, ben ik best tevreden. Al bleek de reikwijdte van de buitensensor in de praktijk behoorlijk tegen te vallen. Maar ik wijk af.

The good, the bad and the ugly, dus. Eerst het slechte nieuws. Den draad is véél te kort. En zak of geen zak, dit ding verliest al even snel zuigkracht. Na een paar beurten moest ik het reservoir al leegmaken. Niet meteen een leuk werkje aangezien je het stof en de vuiligheid van de filter moet schrapen. En het is ook geen proper zicht, wat je zo allemaal bij elkaar zuigt. Maar, en dan zijn we bij the good aanbeland, geen zak hebben kan soms ook een groot voordeel zijn. Zo ontploffen de stofzakken in mijn nog geen 2 jaar oude AEG-zuiger vaker dan een doordeweekse markt in Bagdad. En die dingen kosten geld, ik zweer het je. En compact is dat zuigertje wel. En licht. Ideaal voor trappen dus. Alhoewel, met die korte draad ... . En nog één, weliswaar klein, positiefje. De hulpstukken passen perfect op mijn andere stofzuiger. En omgekeerd. En trouwens ook op de Nilfisk van m'n pa.

Zo, dat weet u dan ook weer. Want alles komt terug, zeker in de Aldi. En intussen spaar ik verder voor die Dyson.

Technorati Tags: , , ,

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan je van harte de stofzuiger van Miele aanraden, zeer betrouwbaar beestje dat ongelofelijk veel jaren meegaat! Zuigkracht is fenomenaal (ideaal voor bouwstof en een kat)!
Doch dit ter zijde.

Greetz!

Bjorn VB zei

GEwoon ter info en om de teleurstelling te besparen: ook een Dyson heeft een korte snoer. Maar de zuigkracht blijft zoals ze zeggen in de reclaam.
Een echte aanrader zou ik zeggen :D