02 mei 2006

iTunes

Kijk, dat is goed nieuws. Sinds de lancering van de iTunes Music Store in België eind oktober 2004, heb ik nog maar bitter weinig echte CD's gekocht. Waarom ook? Ze kosten al gauw een euro of vijf meer (OK, misschien wat minder nu in de MediaMarkt). En waarvoor? Een doosje dat in geen tijd aan diggelen ligt? Of voor het boekje dat je hooguit een keer of twee doorbladert (als er al te bladeren valt). Een LP kon je tenminste nog eens lekker bepotelen. Maar CD's? Nah. En dan moet ik die ook nog rippen. Want muziek beluisteren doen we al lang met de iPod. Ja, al lang. Langer dan u in ieder geval. My iPod is a lot older then yours, bitz!

Enfin, om terug te keren naar het begin. Liedjes op iTunes blijven dus gewoon 0,99 euro kosten en albums 9,99 euro. Op dubbelalbums en een paar andere uitzonderingen na. Niet dat oudere stuff niet goedkoper zou mogen worden. Sinds vorige maand krijgen we van Belgacom (als ADSL-klant) trouwens samen met onze tweemaandelijkse factuur ook 10 gratis nummers op iTunes. Jawel, dat zijn 6 CD's per jaar. Mooi! En omdat ik die eerste lading gratis nummers bijna allemaal zelf heb opgebruikt (lees: opgedaan aan jingle-jangle die verder niemand interesseert) heb ik A vanavond nog eens mijn VISA-kaart laten gebruiken. Voor de dubbelaar "Blinking Lights and Other Revelations" van Eels. 15,99 euro voor 33 nummers. Geen slechte deal. In de Fnac ben je er bijna 26 euro aan kwijt. Oh, one more thing. Het euroteken hoort voor het getal. Net zoals het dollarteken, trouwens. Zo moeilijk is dat toch niet?

Technorati Tags: , , , , , , , ,

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Eerste beluistering van Bliking lights vanmorgen op de E17 en goed gehumeurd op het werk aangekomen!
Thanks d & visa kaart!
a

bruneau zei

In het verleden nog maar weinig kritiek gehad op uw posts beste dimboo (proficiat trouwens met uw schrijfstijl).
Deze keer voel ik me echter verplicht te reageren. Zelf download ik (illegaal) zo hard als een huskie aan een slede trekt maar in hoofdzaak met de bedoeling om de goede muziek dan effectief te kopen op fysische muziekdragers. Maar toch is er een groot verschil denk ik tussen u en mij. Een file op uw computer staan hebben is niet hetzelfde als de originele cd of plaat effectief kopen. Het gaat hem om het gevoel een origineel stuk te kopen, met alles erop en eraan, zoals de hoesjes inderdaad. Trouwens; de platen (lp's zoals we zeggen) die je zo lekker kan bepotelen (ik word er ook week van) kan je trouwens nog steeds kopen, hoogstwaarschijnlijk ook van de muziek die jij graag hoort. Dus wat houdt je tegen? Ooit al eens een namiddag doorgebracht in een muziekwinkel met zoeken en luisteren en ontdekken en genieten? Ik raad het u van harte aan, het is leuker dan op Itunes of LimeWire of Kazaa... Ne mens heeft immers verschillende zintuigen hé. Moet proberen ze zoveel mogelijk te bevredigen.
Het lijkt me simpel. Muziekliefhebbers kopen muziek op cd's of platen, computerliefhebbers downloaden het. Of dit dan legaal of illegaal gebeurt doet er niet toe denk ik, je zit immers al van het begin op een andere weg, namelijk de digitale snelweg. And that ain't the highway my man...

dimboo zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.