03 mei 2006

Slecht gezind

Ik denk dat ik zelden zo slecht gezind was als vandaag. Was het niet zo'n prachtig weer, er waren ongelukken gebeurd. Maar kijk, als de nood hoog is, dan is daar Inge Vervotte, onze Vlaamse minister van Welzijn. Die pakte vandaag uit met de campagne "Fit in je hoofd, goed in je vel" die de geestelijke gezondheid van de Vlaming moet stimuleren:

"Wil je je goed in je vel voelen? Wel, daar kun je iets aan doen. De tien stappen die je hier vindt, kunnen je al aardig op weg helpen om je elke dag een houvast te bieden. Zo kun je fit in je hoofd door het leven stappen. Ga na welke stap jij nu het meest nodig hebt en probeer hem eens uit."

Let me see. Ok. Stap 5: Gun jezelf rust. Absoluut. Of beter nog, "Laat mij gerust". U belt mij niet voor 9 uur 's ochtends. U stelt mij geen domme vragen. U valt mij nog minder lastig met uw futiliteiten. Kunnen we dat afspreken?

Stap 10 lijkt me ook wel wat. "Durf nee te zeggen". Ja, dat klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Toch maar eens proberen. Maar wat lees ik nog bij stap 10? "Nee tegen dat glas teveel". Neen, dat is er over.

Technorati Tags: , , ,

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.