08 oktober 2006

Gewonnen!

Told you so. Had ik niet gezegd dat de verkiezingsuitslag er wel eens helemaal anders zou kunnen uitzien? Jawel. Paars gaat door in Gent. SP.A-Spirit boekt een mooie winst, VLD-Vivant blijft status quo. Ook Groen! gaat er op vooruit, Vlaams Belang verliest. Maar de grootste verliezer van de avond is het CD&V-N-VA van de oranje ridder Filip Van Laecke. Terecht, want ridders horen thuis in het Gravensteen en de nonnen in het klooster (en op Sint-Bavo), niet op het stadhuis.

Ik zou hier graag procenten en zetels bij vermelden, maar helaas verloopt het tellen in Gent nóg trager dan in Antwerpen. Want, en we schrijven dit rond kwart voor twaalf, we wachten nog altijd op de uitslagen van 18 telbureaus.

De Antwerpenaars die zich nu zo graag tot trendsetters uitroepen wil ik, zonder afbreuk te doen aan het waanzinnige resultaat van Patrick Janssens, graag er nog eens aan herinneren dat het Vlaams Belang in Gent al tijdens de vorige verkiezingen 2 procent verloor. En, ook al verliezen ze daarmee de verkiezingen, in Antwerpen boeken ze nog altijd een half procent winst.

Ja, wij gaan dus straks met een goed gevoel slapen. Fier vooral, omdat we in één van de meest progressieve steden van Vlaanderen wonen (telt u maar eens de scores van SP.A-Spirit, VLD-Vivant en Groen! op). Dat Daniël en Sas zich maar eens goed laten gaan vanavond. Om er vanaf morgen (overmorgen mag ook) weer met volle gas in te vliegen. En daar gaan we, al onze goede voornemens ten spijt, nog een goed glas op drinken. Santé!

Tags: , , , , , , , , , ,

2 opmerkingen:

annovic zei

Zondag wezen tellen, heb het dus van op de eerste rij meegemaakt.
Mijn telgenoten waren ook allemaal tsjeven, dus dat was wel lachen!
Viva Gent, ik ben in elk geval een trotse bewoner!

Freya zei

En mag ik erop wijzen dat Mathias De Clerq (links liberaal) 8,6 keer meer stemmen heeft gehaald dan onze gezelligerd Michael Verstraeten (rechts liberaal) (zie een van de posts enkele maanden geleden).

We mogen trots zijn op links Gent :-).