18 oktober 2006

Directorium

In het "drafts" mapje van MarsEdit, het programma waarmee ik deze blog schrijf, zitten op ieder moment wel 10 tot 15 items. Gewoon wat losse ideetjes, vaak niet meer dan een titel, dingen die ik niet wil vergeten, een linkje, een paar losse zinnen en enkele interessante knipsels. Helaas heb ik geen tijd genoeg om er allemaal echte posts van te maken. Elke week belanden verschillende items (oud nieuws, of ik vind ze zelf niet leuk meer) dan ook in de prullenmand.

Nadat ik Pieter De Crem vanavond bezig zag in het parlement, viste ik met plezier deze draft terug op. Ik heb het niet voor De Crem en dan druk ik mij nog beleefd uit.

Nadat de oranje ridder Filip Van Laecke roemloos ten onder ging, pleitte De Crem, de met een monsterscore herverkozen burgemeester van Aalter (u weet wel, die afrit op de E40), ervoor om een "directorium" naar Gent te sturen om orde op zaken te stellen en "in de volgende zes maanden werk te maken van het vinden van aansluiting bij de stedelijke cultuur" (good luck with that!). Wat er precies met een "directorium" wordt bedoeld weet ik niet (en De Crem wil het zelf ook niet zeggen), maar het klinkt gevaarlijk.

Zijn Gentse CD&V-collega's hijsen zich alvast terug in hun harnas en zetten in het Gravensteen de potten pek op het vuur. Enfin, ze zien hem niet graag komen. En we citeren even Matthieu Dierckx, de fractievoorzitter van de Gentse CD&V, in Het Nieuwsblad:

Ik heb Pieter al eerder proberen uitleggen dat de Brugse Poort alléén al zo groot is als Aalter en dat je daar heel andere problemen aantreft. Vanuit een zetel in een villa in het landelijke Aalter is het makkelijk om wat kritiek te spuien op Gent. Als het in Aalter was misgelopen, zou ik daar toch ook niet op gesprongen zijn? Bovendien: als onze parlementsleden zo bekommerd zijn om Gent, kunnen ze dat toch ook in hun eigen werkzaamheden laten blijken - en voor de goede orde: ik schiet hier niet op de Gentse CD&V-parlementariërs, die hun uiterste best hebben gedaan.

Woehoe! Die zit!

Tags: , , , , ,

1 opmerking: