30 oktober 2006

Spraakverwarring

Drie dagen was natuurlijk véél te kort. Zeker omdat we daarvan ruim een halve dag in de auto doorbrachten. Maar we slaagden er toch maar weer eens mooi in om bijzonder goed te landen. En het was wijs en we hebben ons goed geamuseerd. Later deze week meer daarover.

Toch al dit. Grappig, maar ook een beetje ergerlijk. In verschillende winkels werden we in het Engels aangesproken. Natuurlijk deden we dan alsof onze neus bloedde en vervolgenden we gewoon in het Nederlands maar dat hielp niet. Ik weet dat het met onze ar-ti-cu-la-tie niet bijster gesteld is, maar toch. We zijn natuurlijk veel te braaf om daar veel spel van te maken. De volgende keer moeten we misschien toch maar in het Frans antwoorden. Of A in het Duits. En moesten we het kunnen, in plat Gents, waarom niet. Om zo de Babylonische spraakverwarring helemaal compleet te maken.

En het moet waarschijnlijk niet meer gezegd worden, maar welk kalf besliste nu om de Kennedytunnel dicht te gooien op de eerste zaterdag van de herfstvakantie? Via de Liefkenshoektunnel (eigenlijk was dat voor ons nog de beste weg) ontsnapten we gelukkig aan het ergste. Daar betaalden we graag 5 euro tol voor (natuurlijk werd de tunnel pas een paar uur later gratis opengesteld).

Tags: ,

Geen opmerkingen: