15 oktober 2006

Verzamelaar

De rijen aan de kassa's van de Fnac waren weer lang zaterdag (*). En ik stond weer jaloers te kijken naar al die mensen die met stapels DVD's onder de arm stonden aan te schuiven. Niet omdat ik mij zo geen stapel kan veroorloven of omdat ik er van A niet mee zou mogen thuiskomen. Neen, want zoals altijd had ik ook weer alle rekken afgelopen en veel lekkers gezien. Maar toch maar was ik weer met lege handen op het gelijkvloers beland.

Is het omdat ik toch geen tijd (meer) heb om een film twee keer te bekijken? Omdat de laatste DVD's die ik wél kocht nog altijd ongeopend in de kast liggen? Omdat ik mij altijd sta af te vragen of die DVD elders niet goedkoper zou zijn? Omdat je zot zou moeten zijn om een single-disc DVD te kopen voor 16 euro, terwijl je die ook kan gaan huren voor 3 euro? Omdat ik nog maanden zou nodig hebben om de extra's van al mijn special editions te bekijken?

Ja, misschien wel. Maar vooral, de verzamelaar in mij is dood. Al een tijdje, trouwens.

(*)
- Ik dacht dat het slecht ging met de Fnac?
- Waren er voor de verbouwing niet meer kassa's en stonden die niet véél beter opgesteld?

Tags: , ,

4 opmerkingen:

Barton zei

Ik vind de verbouwingen in Fnac Gent op gebied van plaatsing kassa's ook veel minder geslaagd als voorheen. But maybe it's just me.

Barton zei

En, euh, het gaat juist heel goed met Fnac dacht ik.

lucas zei

Ik vrees dat het niet zo goed gaad met de Fnac. Ik verklaar mij nader. Terwijl de Fnac jaren lang rustig een instituut was dat in Vlaanderen een bedreiging vormde van de reguliere boekhandel meen ik dat Fnac de laatste maanden zelf bedreigd wordt. Vandaar dat er 'enige' actie te bespeuren valt.
Terwijl er vroeger één keer per jaar een ledenavond was (een feest waar heel de familie naartoe trok om, gebruik makend van de uitzonderlijke korting van 6%, aankopen voor een jaar te doen) zijn er nu regelmatig ledendagen met een korting van 10% (een unieke kans om een Ipod onder de prijs te kopen). Bovendien is er grondig verbouwd. Toen ik zaterdag de Fnac in Antwerpen bezocht merkte ik dat er ineens een koffiehoek geïnstalleerd was. Ik waande me waarempel in London.
Ook merkte ik een lange rij wachtenden voor Urbanus en Jan Bosschaerts die hun nieuw boek signeerden. Ook hier is zeer snel op de bal gespeeld.
Bovendien heeft de Fnac in Antwerpen er een verdieping bij. Veel meer ruimte voor dezelfde boeken, in groter aantallen weliswaar.Ik ben er vast van overtuigd dat de Fnac de concurrentie begint te voelen (van onder meer de Mediamarkt) en daardoor tot de actie is overgegaan.
Maar er gaan nog altijd dingen mis.
Zo heb ik bijna vijf weken moeten wachten op de 'herstelling van een niet te gebruiken nieuwe Ipod' die men gewoon veertieen dagen in het schap had laten liggen.
Terwijl het verschijnen van de Sony alfa 100 toch wel een belangrijke gebeurtenis was heeft het bij fnac weken geduurd eer hij in de winkel lag. Dit wijst toch wel op een gebrek aan affiniteit met de markt.
Goed of slecht, ik weet het niet, er valt in elk geval beweging te bespeuren.

lucas zei

Vervolg: deze morgen kreeg ik een mail van Fnac.
Volgende woensdag is er weer ledendag met 10% korting en op mijn Fnac kaart staat 30 Euro die ik die dag kan besteden.
Er is duidelijk iets aan het veranderen bij Fnac.