20 september 2006

Kiezen

Wat sommige kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook mogen beweren, kiezen is nooit gemakkelijk.

Even voor Terzake 06 inzoomde op Gent, belde Bram Vandekerckhove (Groen!, 4de plaats gemeenteraad) bij ons aan. Meteen de eerste verkiezingskandidaat ever die we op bezoek kregen. En gelukkig meteen een toffe. Of ik al wist op wie ik ging stemmen, vroeg Bram. Ja, eigenlijk wel. Maar dat ik wel sympathie had voor Groen. En dat ik het jammer vond dat de SP.A het de voorbije weken nodig vond om met modder naar Groen! te gooien. A stelde Bram meteen gerust dat zij wel voor de groene stem zou zorgen. Ik hou mijn stem nog even in beraad. Want in het progressieve belang is een stem voor Groen! strategisch misschien toch niet zo'n slechte zet.

Wel vreemd dat Terzake enkel de oranje ridder en Freya aan hun tafel uitnodigden. Geen Groen!, geen VLD-Vivant (al kregen we wel even een affiche van Michael Verstraeten in beeld). Vlaams Belang hebben we niet gemist. Op geen enkel moment ging het over inhoud. Met de professor en de spindokter werd wel lang doorgeboomd over BV's in de politiek, over de beste manier om bekend te worden (ik vind er niks aan, maar de campagne van Frank Van Laecke van CD&V viel bij de experts duidelijk wel in de smaak) en of lijstduwers een doodzonde begaan door niet te zetelen.

Enfin, ik hoop dat Bram niet de enige kandidaat is die de komende weken bij ons op de bel drukt. Maar wel niet allemaal tegelijk hé! En Catharine Segers kan maar beter dat mormel van haar thuis laten.

Tags: , , , , , ,

1 opmerking:

Barton zei

De videotheek-man in m'n straat is ook verkiesbaar. En 't is nen toffen peet.