26 september 2006

Podcast

Apple wil alleenrecht gebruik 'podcast', lazen we vandaag op ZDnet.

Ik blijf het verbazend (en ergelijk) vinden hoeveel onzin er elke dag de wereld ingestuurd wordt en hoe weinig journalisten echt hun werk doen. Nu, alle begrip voor de jongens en meisjes die in de telexkamer voor de snelnieuws-berichtjes moeten zorgen. Vaak weten ze niet waarover ze schrijven (een mens kan dan ook niet van alles op de hoogte zijn) en vertalen ze gewoon de berichten van de buitenlandse persagentschappen. Tijd om de inhoud van het bericht in kwestie te checken of andere bronnen te raadplegen hebben ze waarschijnlijk niet. Maar van ZDnet, "Where Technology Means Business", mag je toch iets meer verwachten.

Waarover gaat het? De immer overijverige advocaten van Apple (met alle respect maar bedrijfsjurist moet zowat de saaiste job ter wereld zijn en op een Mac staat immers geen Patience) stuurden recent een zogenaamde cease and desist (mijn vrije vertaling: stop-daarmee-of-anders-brief) naar het softwarebedrijfje Podcast Ready die met hun productnaam "myPodder" inbreuk zouden plegen op de geregistreerde merken van Apple ("iPod" en "Pod", dit laatste trouwens nog "in aanvraag").

Awoert en zo, maar nog geen reden om de waarheid geweld aan te doen. Want in de bewuste brief, die de jongens van ZDnet duidelijk niet hebben gelezen op de website van Podcast Ready, staat nochtans letterlijk dat Apple de, dankzij Evy Gruyaert ook in Vlaanderen ingeburgerde, term "podcast" niet claimt en dat ook niet van plan is. Zo, dat is dan bij deze recht gezet. Want just is just. Toch?

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: