05 juli 2006

Van harte

Vandaag in mijn brievenbus. Mijn een maand geleden bestelde "vanhartegent"-pakket met big ass spandoek, affiche, stickers en pins. Op de valreep, want zaterdag gaat de sperperiode in. Er zat ook een brief bij. Dat het allemaal gratis was. En graag gedaan. Ik had anders wel 10 euro over voor die vlag. Een briljante campagne als je het mij vraagt. Ik ben zeker niet fanatiek met politiek bezig. En een partijposter of affiche van één of andere kandidaat aan mijn raam hangen, neen toch liever niet. Maar dankzij vanhartegent kan ik mijn liefde voor mijn stad in de verf zetten en meteen ook een beetje kleur bekennen.

Ook vandaag in mijn brievenbus. Een leaflet van Michael Verstraeten, 35° plaats op de VLD-lijst. Van een contrast gesproken. "Zonder handschoenen", lezen we onder een foto waarop de man poseert met die Gentse (ex?)-bokser wiens naam mij nu even ontsnapt. Op de achterzijde van de gitzwarte folder vinden we zijn "10 strijdpunten". "1. Anti-sociale en criminele jongeren uit het gewone onderwijs halen. Zij horen thuis in een passende tuchtschool. Waar hen met moderne opvoedingstechnieken eerbied en een normaal leven wordt aangeleerd." En: "2. Voorzien dat allochtonen die overlast veroorzaken verplicht kunnen worden om zich in te burgeren. Door Nederlands en de westerse waarden en normen aan te leren. ..." Het is na twee punten meteen duidelijk dat Verstraeten behalve voor zijn slogan ook voor zijn programma de mosterd ging halen bij het Vlaams Belang. Als 10de strijdpunt heeft Verstraeten het over het milieubeleid: "We gaan er voor om van Gent de eerste stad in Europa te maken die (bijna) zonder waterkracht, voor 100 % draait op groene stroom." Applaus, maar we zouden wel eens graag horen hoe hij dat wil realiseren.

PS: Voor de geïnteresseerden. Ik heb een paar vellen vanhartegent-stickers op overschot. En ook nog enkele "Geen haat in mijn brievenbus"-stickers. Ik hoor het wel.

Technorati Tags: , , ,

4 opmerkingen:

Annovic zei

Ben ook wreed fan van de 'vanhartegent'-campagne, mijn fiets en frigo plakken intussen vol met die stickers.
Maar zo'n antihaat-sticker zie ik ook wel zitten, kan je mij eentje bezorgen voor op mijn brievenbus (via A.?) Alvast merci!

michael verstraeten zei

Beste,

Het programma van het VB voorziet niet in een moderne tuchtschool voor anti-sociale sociale jongeren, en nog minder in inbugeringscursussen en trajecten naar werk voor allochtonen die overlast veroorzaken. Ik heb mijn mosterd dus elders moeten halen.

Voor 2012 moet zo'n 10 % van alle energiegebruik in België C02 vrij zijn. Dat is een pak meer dan de electriciteit in Gent. 100 % groene stroom in Gent is dus perfect haalbaar.

Vriendelijke groeten,
Michael Verstraeten

Freya zei

Ik heb de Michael Verstraeten folder ook in de bus gekregen, dat was even schrikken. Gitzwart en dan die strijdpunten: 9 punten over criminaliteit, allochtonen, een harde aanpak, tuchtscholen... Een mens zou er bijna van vergeten hoe gezellig en veilig Gent wel is! Het is mij gelijk van waar de mosterd gehaald is, mijn genre is het alleszins niet. En dan 1 puntje over het milieubeleid. Een soort schaamlapje ofzo?

Lien zei

Ja, ik ben ook fan van de vanhartegent campagne :-)

En als je zou veranderen van gedacht, en een affiche van een kandidaat aan je raam wil hangen... Laat maar weten! :-)