14 september 2006

iPod-killer

Jakkes, bruin! "Voor het uiterlijk van de Zune muziekspeler ging Microsoft te rade bij het design van grote concurrent iPod." Ik heb eens hard gelachen toen ik vanavond de telex las.

Bon, we weten nu toch al hoe de doos er gaat uitzien. Andere "details" zoals de levensduur van de batterij, hoeveel het ding gaat kosten en wanneer het in de winkel zal liggen ("this holiday season in the US") komen we later wel te weten.

Kijk, stak ik het voorbije jaar een euro in een potje telkens ik iets las over de volgende "iPod-killer", ik zou er mij nu één mee kunnen aanschaffen. Een splinternieuwe iPod, wel te verstaan. Die dinsdag werden voorgesteld en die ik vanavond kan bestellen op de Apple Store om maandag al thuis geleverd te krijgen. Met gratis lasergravering. Maar dit terzijde.

Samen met de Zune lanceert Microsoft ook een nieuwe online-muziekwinkel. Waar je muziek kan huren. En dat gaat dan zo: voor een vast maandelijks bedrag zet je zoveel liedjes als je wil op de Zune. Die liedjes kan je wel niet op CD branden en als je het abonnement opzegt, kan je ze niet meer afspelen. Niks nieuws onder de zon en Napster en co hebben er maar bitter weinig succes mee. Maar gelukkig zal je op de Zune Marketplace (Microsoft probeert duidelijk elke verwarring met de iTunes Store te vermijden) ook gewoon liedjes kunnen kopen.

Hét voornaamste verkoopargument van de Zune is de mogelijkheid om draadloos liedjes uit te wisselen met een andere Zune. De songs die je van vrienden en vriendinnen cadeau krijgt kan je dan, tenzij je een abonnement hebt op de Zune Marketplace, drie keer beluisteren. Razend populair wordt dat.

Enfin, zullen we het morgen nog eens gewoon over sex, televisie en huisdieren hebben? Okee, maar wel niet allemaal tegelijk.

Technorati Tags: , ,

3 opmerkingen:

Barton zei

Inderdaad, ik denk dat niemand zit te wachten op het draadloos doorsturen van liedjes die je maar 3x kan beluisteren.

Vraag is, hoe lang geven we tot dit gekraakt is?

Qua design ziet de Zune er niet beter uit dan de iPod. En net zoals iTunes zit Microsoft met z'n DRM beveiliging which sux big time.

Anoniem zei

Zou jij je geen kandidaat stellen als redacteur voor een of ander Apple-fanzine ofzo?
;-)

dimboo zei

i thought you'd never ask :-)