19 september 2006

Anorexia

Geen paniek, met mij gaat alles goed. Op mijn Body Mass Index van 21 is dan ook niks aan te merken. Maar sinds vorige maand in Uruguay een uitgehongerd model doodviel op de catwalk is de invloed van de reclame- en modewereld op de eetgewoonten van (jonge) vrouwen, geen dag meer uit het nieuws geweest. Ook vandaag niet:

Inge Vervotte, Vlaams minister van Welzijn, wil een overleg met specialisten uit de geestelijke gezondheidszorg en voedingsdeskundigen over de problematische invloed van graatmagere modellen. Een vrijwillig charter voor modellenbureaus en de reclamesector behoort tot de mogelijkheden.

Maar dit gaat duidelijk verder dan alleen die graatmagere modepopjes. Véél verder. Want wat lazen we daarnet? HP lanceert een nieuwe reeks digitale camera's met een wel heel speciaal snufje. De vermageringsfunctie. Ziet je lief er wat te dik uit op die foto? Geen probleem. Met de vermageringsfunctie schaaf je er meteen een paar kilo's af. Zonder dat er Photoshop aan te pas komt. En het strafst van al is dat ze die nieuwe functie op hun website demonstreren aan de hand van enkele bijzonder yummy modellen. En dan heb ik het over de vóór en niet over de na.

"Er moet een tegenreactie komen tegen de magerzucht die sommige modellen aanmoedigen bij jonge meisjes", zegt de minister.

No kidding.

(Via Daring Fireball)

Tags: , , ,

4 opmerkingen:

Barton zei

Gisteren hoorde ik nog een opmerking van een dame van een hoogstaand kledingsmerk "die zou nog in aanmerking komen als model". Madam in kwestie was 1m85. Waarom moet een model zo groot zijn vraag ik mij altijd af... Korter en dikker dus!

Dj SsS zei

Zou dat foto-toestel u ook kunnen vergroten? Ik ben namelijk iets te klein voor mijn gewicht, althans toch volgens mijn dokter.

annovic zei

Awel Dimi, dat ik vind ik nu schoon zie, een ware ode aan de vrouwelijke vrouw!
Ivm die speciale vermageringsknop : zou die uitgevonden zijn door mannen of door de vrouwen zelf?
Zou er ook zo'n knop bestaan om mannen meer spieren te geven?
Voer voor discussie: zijn het de mannen die het magere ideaalbeeld aanmoedigen of zijn het de vrouwen die het harnekkig in stand houden?
Wie daar ooit mee begonnen? Twiggy?

kat zei

omg, het is een echte functie. Degoutant zeg.