13 september 2006

Egosurfing

Microsoft gaat met "Windows Live Search" de concurrentie aan met Google. Neen, met zo'n naam halen ze natuurlijk nooit de Dikke Van Dale. Maar voor de rest zou Microsoft met deze nieuwe zoekmachine niet voor Google moeten onderdoen.

Dat moesten we natuurlijk zelf ook eens proberen, tijd dus voor een beetje egosurfing. "Were you looking for dumbo?" Ouch, mijn ego was meteen gekrenkt. Up-to-date is de database van Microsoft blijkbaar niet want de "Dimboo Webcam" is al bijna tien jaar uit de lucht (Geen paniek, in 1996 zat iedereen netjes aangekleed voor de webcam).

Nochtans is dimboo wereldberoemd op het internet. Wie naar dimboo zoekt in Google komt dan ook meteen op deze site terecht. Ik geef dan ook een fortuin uit aan search engine optimalisation. Als u nog eens wil lachen moet u dat trouwens door een West-Vlaming laten uitspreken (ja, broken English, het juiste woord is optimization. Maar geef toe dat het grappig was).

Technorati Tags: , ,

2 opmerkingen:

Barton zei

Bizar, totaal andere resultaten op Live Search. Alsof zij een ander internet doorzoeken :) En ja, die Dimboo is wel een serieuze cammer...

annovic zei

Heb ook eens de test gedaan met een opzoeking naar 'Dijf'...Het zoekt inderdaad precies een parallel internet af, zeer grappig. Zo vond ik een Deense site www.dijf.dk met een verhandeling over sterrenstof (voor zover ik dat kon uitmaken, want was in het Deens), interesting! Gezien ik het altijd eerst even moeilijk heb met nieuwe dingen, blijf ik toch maar voorlopig bij de oude vertrouwde google! Mijn favorite startpagina!