29 december 2006

Stanley Kubrick

Vandaag zijn we eindelijk in het Caermersklooster geraakt voor de tentoonstelling over Stanley Kubrick. Wow. Ik was duidelijk niet voorbereid op de omvang. Om twaalf uur waren we binnen, om drie uur ging de GSM. "Waar zit je ergens?". Ik had net de zaal over "2001: A Space Odyssey" afgewerkt en A was een uur eerder met buikkrampen (die niks met de expo te maken hadden) vertrokken. "Dan heb je nog wel even werk ...". De laatste zalen, over "The Shining", "Barry Lyndon" (en de nooit verfilmde "Napoleon" en "The Aryan Papers") en "Eyes Wide Shut", dan maar op een drafje gedaan.

Veel goesting gekregen om verschillende films van Kubrick te (her)bekijken. Ter plekke 2001, dat ik alleen nog maar in stukken en brokken op tv heb gezien, aangeschaft. "Full Metal Jacket" heb ik destijds in de bioscoop gezien, "Eyes Wide Shut" op DVD. En "Dr. Strangelove Or: How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb" in de schoolbioscoop van de Broeders van Liefde in Zwijnaarde (nu Sint-Paulus). Tijdens het derde middelbaar, denk ik.

Een aanrader dus. Maar u zal zich moeten reppen want op 8 januari verhuist de expo naar Londen of New York (ik wil er van af zijn). Ook gesloten op 31/12, trouwens.

Tags: , ,

3 opmerkingen:

Barton zei

Spijtig, kon er op de opening niet zijn... zat nog op't werk. Foei me!

lucas zei

Heb het hele oeuvre op VHS, wil het je graag uitlenen.
In de fnac verkopen ze een supergroot en zwaar boek over Kubrick. (kostprijs 150 Euro - Taschen). Het grote formaat is in deze zeker verantwoord want de foto's komen nog meer tot hun recht en tonen wat een genie hij was.

lucas zei

Een woord van dank is hier op zijn plaats.
Dank zij jou blog ben ik vandaag naar Gent gereden om de tentoonstelling te bezoeken.
Zeer de moeite.
Wie nog niet geweest is moet zeer dringend gaan !