17 december 2006

Autosalon

Veel bijgeleerd gisteren. Wie zaakjes wil doen moet niet naar het autosalon. Daar worden tegenwoordig zelfs geen auto's meer verkocht. Wie vandaag al van de saloncondities wil genieten stapt dus gewoon de eerste de beste autodealer binnen. We hebben er gisteren drie bezocht. Citroën (voor de Berlingo), Peugeot (voor de Partner, uiteraard) en Renault (Kangoo).

Het ziet er naar uit dat we binnenkort opnieuw met een Partner rondrijden. Net geen nieuwe. Een ex-demomodel. Dat zijn wagens die de garages aankopen als vervangingswagen en na zes maand terug van de hand doen. Met minder dan 10.000 km op de teller. Geen slechte deal, want zo kunnen we voor de prijs van een nieuw benzine-model een net geen nieuwe diesel kopen.

Een goede deal, maar toch nog altijd bijna 3000 euro meer dan we (stilletjes) gehoopt hadden. Natuurlijk kunnen we nog altijd voor het basismodel kiezen. Maar twee schuifdeuren en airco leken ons toch een noodzaak. Vreemd hoe snel je aan die dingen went.

De prijsverschillen tussen deze drie wagens zijn trouwens opmerkelijk klein. En wat heeft het vergelijkend onderzoek ons verder nog geleerd? De Berlingo is natuurlijk een kloon van de Partner. Volgens sommige kwatongen een minder goeie (zo zou de ophanging van de Berlingo van minder goeie kwaliteit zijn dan de Partner). En hij kost evenveel als een Partner, in tegenstelling tot wat ze ons in de Citroën-garage probeerden wijs te maken. Net niet tot op de euro. En de Kangoo? Op het eerste zicht lijkt die toch iets minder ruim dan een Partner. Maar wat me vooral opviel is de geur. Een nieuwe Partner ruikt heerlijk. Maar een Kangoo stinkt. Echt. Ja, soms zit het verschil in kleine dingen.

Tags: , , , , , , ,

2 opmerkingen:

Dj Sss zei

thanx voor de les en de prijsvergelijking! nu nog enkel de fiat-garage binnenstappen, om na te gaan of ze daar geen super condities in petto hebben voor mij, en we kunnen naar de bank om centjes te lenen.

Barton zei

Grappig, "een Kangoo stinkt". Geen ervaring mee, maar wel met een Citroën C3, stinkt ook (als hij pas nieuw is hé). Blijkbaar geen consumentenonderzoek gedaan met hun nieuwheids-perfumke :)