11 december 2006

Proficiat, Dick

Een fait divers dat vorige week de voorpagina's van de Amerikaanse kranten haalde. Mary Cheney (37), de lesbische dochter van vice-president Dick Cheney, is zwanger. En zo wordt Dick voor de zesde keer grootvader. Proficiat! Mary Cheney noemt haar relatie met haar partner, met wie ze al 15 jaar samen is, "een huwelijk".

Het is natuurlijk alleen maar nieuws omdat George Bush en Cheney in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2004, campagne voerden met een voorstel om in de Amerikaanse grondwet in te schrijven dat "het huwelijk een verbond is tussen een man en een vrouw". En het is toch wel straf dat Mary Cheney destijds actief meewerkte aan de campagne voor de herverkiezing van Bush-Cheney.

Hoe dan ook, nieuws waar we vrolijk van worden. Als nu ook nog een van de kinderen van Alexandra Colen zich out als holebi, dan trakteer ik (wie nog eens goed wil lachen kan ik van harte deze verzameling citaten van het Vlaams Belang-parlementslid aanbevelen). Er zijn er ondertussen al een paar aan het huisarrest ontsnapt. De kinderen van Colen krijgen namelijk thuisonderricht. Want, zo lazen we in De Standaard:

"We willen onze kinderen niet toevertrouwen aan door de overheid gecontroleerde scholen waar drugs en geweld alomtegenwoordig zijn en waar ze politieke correctheid en socialisme krijgen ingestampt."

Maar om met een positieve noot te eindigen, vorige maand werd Zuid-Afrika het vijfde land ter wereld waar mensen van hetzelfde geslacht in het huwelijk kunnen treden. Na Canada, Spanje, Nederland en Belgiƫ. Toch iets om fier op te zijn.

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: