31 december 2006

Oudejaarsavond

't Is altijd een gedoe, die oudejaarsavond. Wie nodigt wie uit en zo ja waar? Dit jaar hebben we er ons eens niet druk in gemaakt. Twee weken geleden wisten we dus nog niks. Maar kijk, het is goed gekomen. Het is bij ons en we vieren met J & I.

Een rustige oudejaarsavond dus, maar wel een hele lange. Want we beginnen er binnen een uur of twee al aan. Een hele lekkere ook. Geen fondue of gourmet dit jaar. Geen kant-en-klare schotels van de traiteur of kaas en wijn (al zou dat laatste z├ęker op mijn veto gebotst zijn). Neen, we maken alles zelf. Een uitgebreide reeks hapjes en als hoofdgerecht eendenborst met een waaier van groenten en handgesneden frietjes (dat wordt een taakje voor mij). Dat alles wordt natuurlijk aangelengd met passend nat (dat, gezien we met de helft zwangere vrouwen zijn, bijna exclusief door de mannen zal genuttigd worden) en afgesloten met zelfgemaakte limoensorbet. Kokkerellen als entertainment. SOS Piet mag fier zijn.

Het zal smaken en we gaan ons amuseren. Ik hoop voor u ook zoveel! En indien niet, sluit maar aan. Plaats en (op de eendenborsten na) spijs en drank genoeg!

Tags: ,

Geen opmerkingen: