28 december 2006

Scepsis

Een wonderdokter. Zo noemt A onze osteopaat. Zelf vind ik osteopathie nog altijd een beetje voodoo. Baat het niet, dan schaadt het ook niet, zo beweert toch de volksmond. Maar dat is het hem juist. Een jaar of vijf geleden liep ik (te) lang rond met lage rugpijn. Uiteindelijk liet ik mij door de osteopaat behandelen. Na een sessie of drie was ik inderdaad van mijn rugpijn verlost. Maar wat later kreeg ik last van duizeligheid (of beter gezegd "ijlhoofdigheid", want ik had geen last van evenwichtsstoornissen). Helaas was dat probleem niet in een-twee-drie opgelost. Uiteindelijk, na anderhalf jaar, ging het gewoon vanzelf over.

Even wou ik de afspraak vanavond nog afbellen. Want met mijn rug ging het al veel beter. Daar dacht de osteopaat duidelijk anders over. Mijn twaalfde rib "zat vast" en had ook een wervel mee getrokken. Of zoiets. Ik geloof het graag. Maar met die ene beurt zou het opgelost moeten zijn.

Ook W ging mee vanavond, "voor controle". Een trauma opgelopen tijdens de geboorte? Die lelijke vallen van de afgelopen maanden? Possibly. Nog twee sessies en dan zouden alle 33 stukjes (bij benadering) van zijn schedel terug op hun plaats moeten zitten. En dan moeten ook zijn aanhoudende snotneus (bij W gaan de verkoudheden naadloos in elkaar over) en diaree voorgoed tot het verleden behoren. En besparen we hem op latere leeftijd daarenboven ook leerproblemen en karakterstoornissen.

Ietwat groggy, 130 euro armer, maar vooral hoopvol, keerden we huiswaarts.

Tags: ,

2 opmerkingen:

lucas zei

Soms blokkeert mijn rug.
Dan ga ik naar de osteopaat.
Twintig minuten later sta ik dan verlost van de pijn en van 75 Euro weer buiten.
Mijn gevoel daarbij is dubbel.
Ik ben tevreden dat er iemand is die me op korte termijn van mijn miserie kan af helpen.
Daarbij wordt er uiteraard geduwd en getrokken, gerokken en gemanipuleerd.
Na zo een behandeling is mijn lichaam duidelijk op zoek naar een nieuw evenwicht. En ik heb het ooit voorgehad dat ik de dag na een behandeling moeilijkheden had om rechtdoor te lopen. Ik had ineens een fysieke afwijking naar links.
Maar....
Moet dat zoveel kosten ?
Sommige van mijn vrienden betalen daar graag voor... Ik zou wat minder nog redelijk vinden.
En...
Is het nodig om na een eerste behandeling waarbij de pijn duidelijk weg is, nog twee keer terug te komen ?
Eén ding is duidelijk, osteopaten zijn vaak ook commercanten.

Anoniem zei

Het kan ook gratis hé mensen;hier zie .