14 juni 2006

Freya

Heet van de naald, een relletje in wording over de thesis van Freya Van den Bossche. Die ze niet zelf zou geschreven hebben, dixit Knack-journalist Koen Meulenaere. Professor Els De Bens vertelde daarover aan De Standaard dat ze "nauw betrokken was bij het wordingsproces" van de licentiaatsthesis van de SP.A-minister.

I wasn't so lucky. Ik denk dat ik professor De Bens in totaal drie of vier keer gezien heb in verband met mijn thesis. Over het internet. Ze gaat al heel lang mee, maar nu moet ik ze toch nog eens herhalen. Over mijn laatste audiëntie bij De Bens. Of ik iets ging schrijven over "escapenet". Het duurde even voor mijn frank viel. "Netscape zal u bedoelen?". Nauw betrokken bij het wordingsproces, jaja. Ik strandde voor die thesis trouwens op een 13 komma en nog iets. Door een lul van de burgies die mijn bloed, zweet en tranen maar een twaalf op twintig waard vond.

Academiejaar 1998-1999 staat er trouwens op het voorblad van Freya's thesis. Op de mijne stond 1994-1995. Maar ik ben nog geen minister. Hoe kan dat nu? Op mijn voorblad stond ook "Univesiteit Gent", maar da's een detail dat niemand gezien heeft. Behalve ikzelf en papa, toen we het copycenter buitenstapten. Toevallig herlas ik recent nog enkele stukken van mijn thesis en ik moet zeggen, ik ben er nog steeds erg content van. Hopelijk is Freya dat ook.

Technorati Tags: , , , , , , ,

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben op een gans jaar één keer bij mijn promotor geweest. Voor een deeltijdse evaluatie van mijn thesis. Hij zei dat het heel erg goed was, en dat hij geen opmerkingen had. Toen deed ik het afgeprinte pakje papier open dat ik hem had afgegeven. Blijkbaar was er iets misgegaan bij het afprinten en had ik alleen de eerste 6 pagina's afgedrukt maar wel in drievoud. Maar dat had ik niet gezien. En hij dus ook niet. Heel erg goed en niets op aan te merken. Jaja.

Anoniem zei

De Bens is notorious op dat vlak. Het achterend van een koe en zo ... Hoewel Freya verre van sympathiek is (ja ik ken ze uit de buurt), acht ik haar wel competent. En vind ik het gedoe laf. Nonsens. Toen ik indertijd mijn thesis in ontwerp een tweede keer binnenstak, suggereerde de debiel van een promotor dat het om plagiaat zou kunnen gaan, omdat het zo goed geschreven was. Fijn hé: ik had erg mijn best gedaan omdat hij mijn Engels de eerste keer niet vet vond ... Thesisen. Achteraf bekeken is het ook maar een vorm van bezigheidstherapie. Een oefening. Dat Freya zich nu met haar dossiers bezighoudt lijkt me essentiëler dan zeiken over wat ze in een ver verleden - als schooltaak - brouwde.