06 juni 2006

Digitale televisie

De voorliefde voor knoppen en blinkenlights, dat heeft W zeker van mij. Niet dat ik iemand ben die voor elk nieuw snufje gaat aanschuiven in de Mediamarkt. Dan zou ik ook met de verkeerde getrouwd zijn, vrees ik. Neen, behalve van het gerief van de fruit company word ik van weinig echt wild tegenwoordig. Meer zelfs, sommige dingen laten me gewoon ijskoud. Spelcomputers bijvoorbeeld. De Nintendo die ik jaren geleden cadeau kreeg is al bijna even lang uitgeleend (maar ooit wil ik hem nog wel terug).

En ook digitale televisie is (nog) niet aan mij besteed. De ergerlijke "bakske"-reclame van Telenet helpt natuurlijk niet. Waarom u digitale televisie in huis moet halen? "Omdat het gemakkelijk is en gratis, je hebt alleen een bakske nodig". Waarvoor je natuurlijk minstens 200 euro moet dokken. Ik ben nog steeds very pissed off op Telenet dat ze mijn kabelabonnement duurder hebben gemaakt en CNN en BCC World hebben afgepakt. Zowel bij Telenet als bij Belgacom TV kan je trouwens niet naar een zender kijken en tegelijkertijd een andere opnemen. En dat noemen ze dan, in tijden dat de Vlaamse zenders Lost en 24 op hetzelfde moment uitzenden, vooruitgang?

Sinds vandaag is er trouwens een derde speler op de markt, TV Vlaanderen. Digitale televisie via de satelliet. Zonder de interactieve mogelijkheden, but who cares? 9 euro per maand, dat is goedkoper dan mijn kabelabonnement. Al zie ik mij nog niet meteen een schotel tegen mijn achtergevel schroeven. Maar toch, 400+ zenders. CNN en BCC World terug. En Private Spice er bovenop. En naar die laatste link ik voor de werksurfers bewust niet.

Technorati Tags: , , ,

3 opmerkingen:

analoogje zei

De reclame voor digitale televisie is zo ziek en misleidend! Vooral voor de beïnvloedbare en naïeve medemens onder ons moet dit een ware val zijn waar met ogen open wordt ingetrapt! En die mottige Koen Wouters in die reclamespot, daar krijg je toch instant braakneigingen van zeker?
En nu ik van je hoor dat je met digitale televisie niet eens het ene kanaal kan bekijken, terwijl er wordt opgenomen van een ander kanaal, ben ik al helemaal tegen!
Zou het nu aan mij liggen...ik vrees dat ik tot in de kist een analoge fan zal blijven. Tis niet zo dat ik terug wil naar VHS en muziekcassettes, dat zou onbegrijpelijk zijn, maar toch...

DJ zei

Wat is dat tegenwoordig toch allemaal met de "vooruitgang"? Wat is er verkeerd aan menselijke contacten, natuurwandelingen, een goed boek bij een lekker glaasje wijn, ...? Altijd maar televisie, computers, mp3, ... Geef mij maar dat lekker glaasje wijn bij goed gezelschap of een goed boek!
Doei.

kat zei

De nintendo met extra game staan op u te wachten. Ja, PS2 heeft de strijd gewonnen ;-)