28 maart 2007

Zes woorden

Volgens onze handleiding kent een kindje van 18 maanden gemiddeld zo'n 20 tot 50 woorden en stijgt dat aantal in de maanden daarna explosief. Tussen de 18 en de 23 maanden leert een kind gemiddeld 6 nieuwe woorden per dag.

W is nu bijna 22 maanden oud en beschikt nu al over een grotere woordenschat dan de gemiddelde chatverslaafde tiener. Verbaal is W een beetje voor op zijn leeftijdsgenootjes. Het gaat hard tegenwoordig. Zo hard, dat we stilaan op onze woorden moeten beginnen letten. Ten huize dimboo wordt er straks dus niet meer gevloekt. En het blijft niet bij losse woordjes, hij maakt er ook al heuse volzinnen mee. "Poesje kom eens hier!", is er zo één van (en dan heeft hij het wel degelijk tegen Sammy). Nog een maand of twee en dan zullen we met hem serieuze conversaties kunnen voeren, over de opwarming van de aarde en zo.

Op donderdag vertoeft W bij de grootouders en sinds enkele maanden voeren we hem al op woensdagavond afwisselend naar Bottelare en Merelbeke. Ik ben benieuwd met welke nieuwe woorden hij morgenavond naar huis komt.

Tags: , ,

3 opmerkingen:

DJ zei

Wees maar niet te "happy" met de nieuwe woordenschat. Wat er bij die klein mannen soms uitkomt na een paar jaren... daar kan je serieus van schrikken. Wacht maar tot W naar school gaat.

Dj SsS zei

ach, kids en hun woordenschat. ik ben nog steeds trots dat J zijn eerste vloek van mij heeft geleerd. het was dan ook een "propere" vloek, namelijk tedoeme.

annovic zei

Ondanks het feit dat ik hem nog niet heb horen babbelen ben ik alvast enorm gecharmeerd!
Volgens mij wordt W een echte Womanizer ;-)
kan hij al 'pipi & kaka'? hihi
Zal wel moeilijk zijn om nu niet meer te vloeken...of je zou moeten overschakelen naar 'potverdikkie' of 'potvolkoffie' maar dat is nogal dwaas hé.
Succes;-) groetjes aan a!