22 maart 2007

Kinderziekten

Tinkelbel, het Centraal Meldpunt Kinderopvang van de Stad Gent dat sinds vorige zomer operationeel is, kampt nog met enkele kinderziekten, me dunkt. Op 9 maart kregen we een brief van de Dienst Kinderopvang met het goede nieuws dat er vanaf 1 september in het Kriebelhuis, de crèche van W, een plaatsje gereserveerd is voor onze nummer twee.

Maandag vonden we nóg een brief van de Dienst Kinderopvang op de mat. Gedateerd op, jawel, 9 maart. Daarin werd ons doodleuk gemeld dat er helaas geen plaats was in het Kriebelhuis. Dat we het maar eens moesten proberen bij één van de andere crèches en onthaalmoeders die in de brief werden opgesomd. "We hopen dat u alsnog een geschikte opvang voor uw kind kan vinden." Ja tarara, intussen is nummer 2 natuurlijk al lang ingeschreven in het Kriebelhuis. De volgende ochtend kregen we meteen antwoord op ons mailtje, een foutje inderdaad.

Nu moeten ze mij wel nog eens uitleggen wat het nut is van zo'n centraal inschrijvingssysteem als je mensen, die met hun kindje niet terecht kunnen in de crèche van hun voorkeur, wandelen stuurt met een lijst met alle opvangmogelijkheden. Natuurlijk schrijf je dan op zoveel mogelijk wachtlijsten in (de kans dat je in Gent meteen plaats vindt, is bijzonder klein), om zeker een plaatsje te scoren. En wilden ze dat nu net niet tegengaan met Tinkelbel?

Tags: , , , ,

1 opmerking:

Lien zei

Hmm, ik heb me dat ook afgevraagd. Maar de mensen schreven zich voor Tinkelbel ook dubbel in. Vaak op meerdere stadscreches en meerdere private creches. Dus dat zou niet veranderd zijn, alleen maar verbeterd doordat er al minder dubbel wordt ingeschreven op de stadscreches.