20 maart 2007

Buzz

Buzz Aldrin, de tweede man op de maan, is intussen 77. Maar de laatste dagen niet meer weg te branden uit het nieuws. Zo mocht hij vandaag als eerste (!) op de "skywalk" over de Grand Canyon. Gebouwd met glas van het Belgische Saint-Gobin trouwens.

En vorige week was hij in Nederland. Hij sprak er de studenten van de Technische Universiteit in Delft toe. En tijdens die speech onthulde Aldrin dat de Amerikaanse vlag die hij in 1969 op de maan plantte, bij de terugkeer naar de aarde per ongeluk omgevallen is. Samen met de andere Apollo 11-astronauten Neil Armstrong en Michael Collins besloot hij dat te verzwijgen om de patriottistische Amerikanen niet voor het hoofd te stoten. En de Chinese muur is ook helemaal niet te zien vanop de maan, voegde Aldrin daar nog aan toe, laat staat dat je de continenten uit elkaar kan houden.

Alsjemenou? Straks geeft hij nog toe dat de maanlandingen wel degelijk door Stanley Kubrick in scene werden gezet in een Hollywood-studio.

Wie neemt het van Kubrick over als de Amerikanen binnen een jaar of 7 terugkeren naar de maan? Wie werkte Kubricks laatste filmproject (Artificial Intelligence: AI) af? Juist, Steven Spielberg. E.T. 2 ?

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: