01 februari 2007

Demografisch probleem

We hadden het eerder over de vergrijzing en het dalende bevolkingsaantal, onder meer in Rusland. En wat lezen wij vandaag? Het is allemaal de schuld van de holebi's! "De seksuele minderheden zijn een van de belangrijkste problemen voor de demografie in Rusland", antwoordde president Poetin toen hem om een reactie werd gevraagd op de uitspraken van Joeri Loesjkov, de burgemeester van Moskou. Die liet maandag weten dat hij ook dit jaar de Gay Pride in zijn stad zou verbieden. Want de "Gay Pride is het werk van Satan" en het "homohuwelijk is als een moreel gif dat de pure geest van onze kinderen aantast". Zou het kunnen dat Loesjkov een tikkeltje homofoob is?

Als we Poetin en Loesjkov mogen geloven is niet langer San Francisco of Amsterdam maar Moskou dé gay capital van de wereld. Maar de Russische holebi's mogen op hun beide oren slapen want Poetin verzekerde dat hij "de individuele vrijheid in al haar vormen" respecteert. Yeah, right.

We weten natuurlijk allemaal waarom uw land stilaan leegloopt, meneer de president. Het, in tegenstelling tot in onze contreien, terechte onveiligheidsgevoel van uw landgenoten. Want wie niet op straat doodvriest, opbrandt na het drinken van zelfgestookte vodka of doodgemarteld wordt in het leger, wordt wel door de maffia of de staatsveiligheid om zeep geholpen, al dan niet met radioactief polonium-210. Ik noteerde vorige week nog het volgende korte maar veelzeggende nieuwsbericht: volgens het comité ter bescherming van de journalisten (CPJ) werden er sinds 1992 in Rusland al 42 journalisten vermoord.

Eerlijk gezegd, in zo'n land zou ik ook geen kinderen op de wereld willen zetten.

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: