07 februari 2007

Gelukkige Belgen

Een tussendoortje, omdat het woensdag is. Eén Belg op twee voelt zich "gelukkig" of "heel gelukkig" op het werk, terwijl ongeveer één op de drie Belgen zich "eerder gelukkig" voelt. Dat blijkt uit een peiling bij 1.512 werknemers van ZebraZone, een onderzoeksbureau dat -en we citeren- "gespecialiseerd is in de perceptie van werknemers". Het merendeel van de Belgen vindt de relatie met zijn of haar werkgever overigens boeiend (73%), gebaseerd op vertrouwen (71,9%) en stabiel (63,5%). Hmm, waar staat de doos Kleenex?

Fascinerend allemaal, maar de scores van de andere keuzemogelijkheden van deze enquête interesseren me eigenlijk veel meer.

Hoe voelt ú zich op het werk?

( ) Heel gelukkig.
( ) Gelukkig.
( ) Eerder gelukkig.
( ) We klagen niet, op onze vorige job was het veel slechter.
( ) Ça va, maar thank God it's Friday!
( ) 59. 80. 99. 108. 157. (*)
( ) Vraag dat maar aan mijn psychiater.
( ) Een enquête? Sorry, geen tijd, ik moet mijn jachtgeweer nog laden.

Deelnemen kan, ook anoniem, in de comments.

Op 14 februari organiseren ze in het Brussels Gewest (en helaas alleen maar in het Brussels Gewest) trouwens "Valentijn in de Onderneming". Om iedereen er aan te herinneren dat "het bedrijf in eerste instantie een plaats is van harmonieus samenzijn en persoonlijke ontplooiing en niet een plaats van conflict". Wijze woorden van de Brusselse minister van Economie en Werk Benoît Cerexhe.

(*) Het aantal dagen tot respectievelijk het paasweekend, het verlengde weekend van 1 mei, Hemelvaart, Pinksteren en, uiteraard, de Gentse Feesten.

Tags:

4 opmerkingen:

Barton zei

Op het werk voel ik mij gelukkig. Alleen er naar toe gaan en terugkeren is een hel. Met de trein weet je.

Anoniem zei

Bericht aan Barton: de treinreizen worden minder saai als je treinbuddy's zoekt! Altijd ambiance! Mijn woon-werkverkeer is eigenlijk het meest toffe aan heel mijn job;-) (maar nu A er niet meer is is het wel iets minder geworden...).
Verder kan ik mij bij de categorie 'Mijn job is ça va, maar thank God it's friday' plaatsen haha. Wat ik wel apprecieer aan mijn job: ze laat me toe er een vrijetijdsleven op na te houden, met een 9 to 5 regeling (sort of) , maaltijdchecques, hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer! Qua werkinhoud kan ik zeggen dat het erg variërend en boeiend is, maar tegelijk ook erg uitputtend en mentaal veeleisend. Waarbij de energie die we in de job stoppen niet echt in verhouding staat tot de verloning! Maar soit, over het algemeen valt het allemaal wel mee.
Buiten mijn collega's dan...zo saai als een sanseveria...

Tino142 zei

Als je op Valentijn je collega's wilt verassen, kan je altijd een superromantische serenade inzingen op http://www.sayitwithaserenade.be en wie weet win je er wel een weekendje voor 2 personen mee!

Valentino zei

Koppel eens twee collega's op het werk aan elkaar die verliefd zijn op elkaar maar het nog niet weten ... Wie weet win je er zelfs een belevenisbon Heerlijk Logeren!