06 februari 2007

Marktrock

Die ochtend op De Standaard Online:

Volgt u nog? In dit overzicht ontbreekt nog het intussen verdwenen artikel "Marktrock dreigt te verdwijnen" van gisterennamiddag. En eigenlijk zouden ze nog een artikel moeten toevoegen met als titel "Marktrock viert deze zomer toch nog 25ste verjaardag". Want als het van enkele oprichters van de vzw Marktrock afhangt, komt er in augustus toch nog een 25ste editie. Het is de Leuvenaars van harte gegund.

Ik vraag mij na deze saga wel af welke toekomst festivals als Sfinks, Couleur Café en Dour nog hebben. Want de vzw Marktrock mag dan wel haar doelstelling om "de toeristische attractiviteit van de stad Leuven te verhogen" bereikt hebben, als Marktrock straks aan het rijtje van Rock Torhout, Beachrock en co moet worden toegevoegd, dan is dat natuurlijk alleen maar omwille van de centen.

"Steeds meer groepen proberen een soort exclusiviteit af te dwingen en vragen daar een hoge prijs voor", hoorden we Marktrock-organisator Guido Hoeven vanavond zeggen op het VRT-journaal. Tiens, ik dacht dat het net omgekeerd was (Hoeven ziet zijn headliners natuurlijk liever niet op de affiche van een concurrerend festival).

Tags: , , ,

1 opmerking:

Barton zei

Ik dacht dat het probleem met Marktrock de opppervlakte van de betalende zone was. Die oppervlakte is te klein, dus minder betalende festivalgangers en dus een kleiner budget. Daar kampen Dour en Sfinks niet mee.