09 januari 2007

iPhone

Het is maar een telefoon natuurlijk. Net zoals de eerste iPod ook maar een MP3-speler was.

Een widescreen iPod, "revolutionaire" GSM en breakthrough Internet communications device met de snufjes van Google én Yahoo (wereldvrede op het internet!), in één. Die ook nog eens Mac OS X draait. En dan heeft u de échte iPhone nog niet eens gezien.

Mijn Sony Ericsson Z520i gaat zonder problemen nog tot oktober mee. Mijn antieke iPods hopelijk ook. En dan zien we wel hoeveel dit beestje in onze contreien gaat kosten en welke snufjes er hier ook zullen werken. Want het GSM-landschap ziet er in ons land wel even anders uit dan in de VS. EDGE, G3, HSDPA en nog meer van die afkortingen in hoofdletters waar ik niks van begrijp. Ondertussen (in de VS moet de iPhone vanaf juni in de winkel liggen) kunnen onze Amerikaanse vrienden er wel de laatste bugs uit halen.

Deze Stevenote was zonder twijfel één van de beste ooit. Ook al werden er maar 2 (!) producten voorgesteld. De iTV, euh, excuseer, de Apple TV is, gezien mijn oude Philips beeldbuis (50 cm!), nog lang niet voor mij. (Voor wie het allemaal zo niet volgt, de Apple TV is een bakske, geen tv.)

One more thing, vanaf nu heet Apple gewoon Apple. En dus niet langer Apple Computer. Nadat eerder al de "Music" in de iTunes Music Store werd geschrapt, zat dit er wel aan te komen. Dat betekent meteen ook dat de plooien met de platenfirma van de Beatles voorgoed zijn platgestreken en dat de catalogus van de Fab Four binnenkort op iTunes te vinden zal zijn.

Tags: , , , ,

2 opmerkingen:

Barton zei

Ik vind vaak de benamingen van Apple's producten verwarrend. M'n probeert het allemaal heel eenvoudig te houden, maar dat maakt het nu juist zo moeilijk. Neem nu hun calender, iCal. iCal is een formaat en je kan er dus geen programmanaam van maken. Stel je voor dat Word opeens 'Document' zou heten. Ook hun mailclient is te generiek, hoe spreek je over de mailapplicatie op Mac? Gewoon 'Mail' is belachelijk, sorry. Net als de iTV, terwijl het eigenlijk iBakske moet zijn. En iTunes dat zowel een programma is, een store en wat nog allemaal.

dimboo zei

Ja, stel u ne keer voor dat Word plots "Document" zou heten. Of "Character". Of "Paragraph".

*geeuw*