29 januari 2007

De Slimste Mens

De finaleweek van de Slimste Mens Ter Wereld is begonnen. Nu ik over nadenk, de Slimste Mens is waarschijnlijk het eerste tv-programma sinds lang waarvan ik geen enkele aflevering heb gemist (en ook niet uitgesteld heb bekeken). Dat heeft natuurlijk veel te maken met het (voor mij) perfecte uitzenduur (rond de klok van tien). Ja, met een peuter en een zwangere vrouw in huis, komt een mens in de week duidelijk niet veel meer buiten.

Maar u hoort mij niet klagen. De Slimste Mens is een heel leuk spelletje, het is altijd lachen geblazen, de BV's die de revue passeren zijn nog lang niet belegen en je steekt er ook nog wat van op. Bijvoorbeeld dat ik veel weet maar er nooit kan opkomen (toch niet in een paar seconden). Dat ik het Pfaff-nageslacht niet ken, vind ik geen schande (wel integendeel). En Mieke Debruyne gaat door naar de volgende aflevering dus onze week is goed begonnen.

Nu we het toch over tv-programma's hebben (wees gerust, we maken er geen gewoonte van), Bruno Wyndaele, die het eerste seizoen van De Slimste Mens presenteerde maar toen met slaande deuren vertrok bij Woestijnvis, is op maandag zowel op Eén (Beste Vrienden) als op Canvas (Monumenstrijd) te zien. Ook voor Beste Vrienden gaan we graag zitten. Ik ben er vrij zeker van dat dit programma door de touroperatoren wordt gefinancierd. Neen, het kan geen toeval zijn dat dit programma in januari én op maandag wordt uitgezonden. Volgens mij worden er bij Pegase (één van de sponsors van het programma), Thomas Cook, Neckermann en co op dinsdag opmerkelijk meer vakanties geboekt.

Update di 30/1: Dames excusez le mot, maar wat een kuteinde voor Mieke Debruyne! Karl Vannieuwkerke gaf met moeite vijf juiste antwoorden. Stop, stop, stop, dat was alles wat er uit kwam. Waarom kreeg hij geen sportvraag op het einde? Dan mocht hij met "schrijver" oververdiend opkrassen. En "CDU", ik riep het nog! Dju toch!

Tags: , , , ,

1 opmerking:

Barton zei

Bruno Wyndaele in Monumentenstrijd is echt wel slecht! Zijn 'gemaakte' stem en het letterlijk aflezen van de autocue maakt het bijzonder onnatuurlijk.