15 november 2006

Filantroop

Misschien helpt Bill Gates, nog altijd veruit de rijkste mens op deze planeet, wel de financiële put van de VRT vullen (de put die Tony Mary en Aimé Van Hecke achterlieten en waardoor er nu fors bespaard moet worden -tot 30% op het televisiebudget, meldt De Tijd- en er 70 jobs sneuvelen in de Reyerslaan). Ook al bolt Gates uit bij Microsoft om zich vanaf volgend jaar helemaal te kunnen concentreren op zijn liefdadigheidswerk, het is misschien toch wat vergezocht. Het zou anders wel kunnen verklaren waarom Microsoft de afgelopen week zo nadrukkelijk aanwezig was in de nieuwsuitzendingen van de VRT.

Gates was vorige week in Brussel om het nieuwe besturingssysteem Windows Vista voor te stellen. Alex Puissant (ex-VRT-journalist en nu "onafhankelijk conferentiemoderator en zeventalig debatleider") werd ingehuurd om Gates op zijn eigen onnavolgbare wijze (zelfs blinden kunnen liplezen als Alex aan het woord is) een paar onnozele vragen te stellen. Een geweldig diepteinterview vonden ze bij Terzake, die het klakkeloos overnam. Gates reikte in Brussel ook de eerste Kafka Award (van senator Q voor bedrijven die de administratieve rompslomp aanpakken) uit, maar daarover hoorden we niks. Vreemd.

En gisteren in het Journaal een stukje over de Zune, u weet wel de iPod-killer van Microsoft, die nu in de Amerikaanse winkelrekken ligt. Niet meteen nieuws, want de Zune zal in onze contreien pas binnen een jaar te koop zijn. De journalist van dienst zat trouwens ook te slapen. "De Zune komt midden volgende maand uit in de VS". Euh, neen vandaag (gisteren dus) kalf, waarom zou je anders dit item moeten inlezen? En nog meer zever: "Microsoft denkt dat het met de Zune zeker een jaar voorsprong heeft op de concurrentie". In hun dromen misschien, maar dat durven ze daar in Seattle niet luidop zeggen.

Er valt over de Zune nog zoveel meer te vertellen. Maar dat zal ik jullie besparen (vandaag toch). Alleen nog dit. Brown the new black? Neen, nog altijd even lelijk.

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: