01 november 2006

Drongengoed

Helaas, het Drongengoed ligt niet in Drongen. Zelfs niet in de buurt. Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bosgebied (600 ha, waarvan 280 ha eigendom van de Vlaamse Gemeenschap en grotendeels opengesteld als wandelbos) in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in de driehoek Aalter-Maldegem-Eeklo en meer bepaald op het grondgebied van Knesselare en Ursel. We moesten op de E40 dus nog eens de afrit van Pieter De Crem nemen (en dan aan de derde of vierde verkeerslichten op de Knokkeweg naar rechts en dan volg je de pijltjes naar "Het Jagershof" of de "Aero Club Brugge". En dan vraagt u het nog maar eens).

Nu het eindelijk herfst is geworden, leek het ons een goed moment om daar nog eens te gaan wandelen. Een jaar geleden doorkruisten we het Drongengoed nog met de Bugaboo. Deze keer vervoerden we er eikels, boombladeren en keitjes mee. We hebben dus maar een heel klein stukje van het bos gezien. Maar W vond het geweldig. "Boom!", "boom!". Het is ongelooflijk hoe snel zijn vocabulaire uitbreidt. Toen ik hem op een bepaald moment toeriep: "Opgepast W, daar staan brandnetels!", antwoordde hij prompt: "Toe toeee toe toeee!". Close.

Gezien zijn veel te korte middagdutje hield hij het eigenlijk nog lang uit. Maar na de wandeling was het vat helemaal af. Zelfs de lekkere pannenkoek met fruit en vanille-ijs in het Jagershof kon hem niet meer boeien. En dat wil wat zeggen. Er zat er dus eentje erg vroeg in zijn bed vanavond.

Technorati Tags: , ,

Geen opmerkingen: