07 november 2006

Wetlands

Gentse wetlands bijna klaar, zo lazen we gisteren in de krant. Alleen al voor die prachtige titel een vermelding waard. Want Gentse wetlands bekt natuurlijk beter dan "Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen" (en is ook makkelijker te schrijven).

Het ziet er naar uit dat we binnenkort terug de grote toer gaan kunnen doen in wat wij "onze achtertuin" noemen. En dat is alweer een hele tijd geleden. Maar de werken zitten er nu bijna op en het resultaat zal gezien mogen worden: een nieuw wandelparcours (hoera, dat stuk langs de R4 behoort definitief tot het verleden!), de Schapenweide en de Bunderwegzone (destijds bij het graven van de Ringvaart opgehoogd) terug afgegraven tot hun oorspronkelijke niveau, een boomgaard rond het Valkenhuis, nieuwe weidehekken, nieuwe vogelkijkhutten, verblijfplaatsen voor vleermuizen in de nieuwe gronddam langs de R4 en nieuwe infokiosken en fietsstallingen aan alle ingangen (en dat alles met door A geleverd FSC-hout, trouwens). En in het voorjaar moet ook het nieuwe bezoekerscentrum in de Driepikkelstraat klaar zijn.

Wie er nooit is geweest, gelooft het misschien niet maar dit (foto genomen eind januari) prachtig stukje natuur (212 hectare groot) ligt op nog geen kwartier fietsen van de Gentse binnenstad. Je kan vanuit de Bourgoyen dan ook een glimp opvangen van de fiere torens van Gent, maar evengoed van de windmolens op het industrieterrein van Wondelgem en de woontorens aan de Nieuwe Wandeling.

Maar naar de Bourgoyen kom je natuurlijk om een frisse neus te halen en naar de overwinterende watervogels te turen. U weet dus waar naar toe, één van de komende weekends.

Tags: , ,

4 opmerkingen:

dj sss zei

kunnen we dan bij u terecht voor een koffie met jeneverke, na de wandeling?

dimboo zei

Dat zal wel zijn! Met pannenkoek als ge het even op voorhand laat weten ...

annovic zei

MMM..sounds interesting! Geld dit ook voor de treinbuddy's?
Vraagje voor A: liggen de mozaïeksteentjes er nog?

dimboo zei

Uiteraard!

En die mozaïeksteentjes (en al die stukjes glas!): ik hoop dat dat de onderlaag is. Want anders gaan we daar met de fiets en de Bugaboo nog heel wat banden op plat rijden ...