13 november 2006

Vaatwasser

Volgend weekend moeten we écht om een nieuwe vaatwasser. Ons tweedehandsje gaf deze zomer de geest. We zijn het intussen weer gewoon om met de hand af te wassen, maar het gaat toch al snel vervelen. En er kruipt veel tijd in. Tijd die we beter kunnen besteden.

Maar hoe kies je zoiets? Op energieverbruik, afwas- en droogresultaat halen alle toestellen die vandaag worden verkocht de A-klasse. Dan maar selecteren op waterverbruik (hoe minder hoe liever), lawaai (de vaatwasser komt in onze "open" keuken te staan) en startuitstel (om van het nachttarief te kunnen profiteren). Daarom lieten we ons oog vallen op de AEG F Silence, een ultrastil model (41 dB).

Dit weekend kreeg ik van mama nog de gigantische (op papier besparen ze in ieder geval niet) folder van de Mediamarkt mee naar huis (ik krijg die ook digitaal maar op de prijzen na, is die eigenlijk onleesbaar), met 11 vaatwassers (de AEG niet). Maar ik denk dat we ons geld toch maar in de Vanden Borre gaan uitgeven. Omwille van de gratis levering (te betalen in de Mediamarkt). En ze helpen ons meteen ook van ons oude toestel af.

De goedkoopste vaatwasser (de Zanussi ZDF 221, die trouwens 18 liter (!) water verbruikt) kost daar 276 euro, evenveel als in de Mediamarkt. Neen, ik ben niet gek en dat "we zijn de goedkoopste"-verhaaltje van de Mediarmarkt geloof ik al lang niet meer. Waarom denk je dat de Mediamarkt geen deftige website heeft? Om te zien welke toestellen ze in hun gamma hebben en om prijzen te vergelijken moet je dus naar hun winkel. Ook telefonisch geven ze geen prijsinformatie. En hun "grootste keuze" (waarin ongetwijfeld veel eindereeksen zitten) dan? Hoe kleiner de keuze, hoe makkelijker het kiezen is. Want hoe kan je nu in godsnaam kiezen tussen de Bosch SGS 55 E 02 (454 euro) en de Bosch SGS 46 M 22 EU (469 euro)?

Tags: , ,

3 opmerkingen:

Anoniem zei

'testaankoop' is het sleutelwoord!! en bestellen via testaankoop geeft je meteen een groot prijsvoordeel (aan huis geleverd!)..
eum, zou ik niet beter verkoper worden?

annovic zei

ik ben zeer tevreden van Van Den Borre: lekker een frigo online besteld en netjes twee weken later aan huis geleverd op een afgesproken tijdstip! Die mannen hebben mijn frigo ,zelfs drie veriepen naar boven gesleurd op de trap, zonder morren! Chapeau!

lucas zei

Voor mijn veertigste verjaardag kocht ik een Miele vaatwasser. Dat was een daad van anarchie want mijn echtgenote vond dat ik de beste en goedkoopste vaatwasser ter wereld was. Die miele doet het vandaag, 15 jaar later, nog altijd probleemloos. Voor mijn werk kocht ik, omwille van de prijs en het ecolabel, een AEG. Die is na enkele jaren en vele herstellingen nu vervangen door een Miele. Misschien een maandagmodel, maar toch....
Wat ik belangrijk vind aan een vaatwasser is dat hij naast de vaat wassen hij ook nog de vaat droog krijgt. Deze eigenschap verneem je niet via folders, maar vooral via mond aan mond. Nog steeds de beste reklame. En verder beste D moet je uiteraard rekening houden met de toekomstplannen voor de keuken.
Tot slot nog dit: een besteklade is superhandig.