16 november 2006

Animo

Animo in onze Peerstraat deze morgen. Ik was natuurlijk weer te vroeg weg, want ik zag het vanavond pas op het AVS-journaal. Animo, de jongerenbeweging van de SP.A wel te verstaan, want veel leek er niet te beleven. Maar dat doet er niet toe.

Met hun actie wilden de jongens en meisjes van Animo de bevoegde instanties er nog eens aan herinneren dat er nog altijd niks in huis is gekomen van het project van de Gentse sociale huisvestingsmaatschappij "De Goede Werkmanswoning". Die kocht vijf jaar geleden een groot blok woningen in de Peerstraat en de Boomstraat op. Die zouden allemaal met de grond gelijk gemaakt worden en in de plaats zouden nieuwe sociale woningen worden gebouwd. Met veel groen ook, een parkje en een speeltuin. Maar! Midden in dat blok ligt een terrein met garageboxen. De eigenaar wil niet verkopen en Marino Keulen, de Vlaamse minister van Wonen, wil niet onteigenen. Dus gebeurt er niks.

Om de krakers buiten te houden werden alle gevels van de kleine en bouwvallige huisjes vorig jaar dichtgespijkerd met enorme metalen platen. Een vreemd zicht. En dat moet het zeker zijn voor de mensen die aan de overkant wonen. Onze Berlijnse muur, noem ik het. Benieuwd of de kranten morgen iets gaan schrijven over deze actie en of we dan misschien wat meer te weten komen.

PS: nog een tip voor de mensen van Animo. Misschien moeten jullie de volgende keer de mensen in de straat ook bij de actie betrekken. Enkele dagen op voorhand een briefje met wat meer uitleg bussen, bijvoorbeeld. Verwijzen naar jullie website (waar dan wel iets over de actie op moet staan natuurlijk) waar we ons kunnen registreren om op de hoogte gehouden te worden. Ik zeg zo maar wat.

Tags: , , , , ,

Geen opmerkingen: