21 november 2006

Weekendtarief

Ja, dat zagen we al van heel ver aankomen.

Wie over een tweevoudige elektriciteitsmeter beschikt, geniet vanaf 1 januari 2007 het hele weekend lang (dus ook overdag) van het nachttarief. Een cadeautje van onze federale minister van Energie Marc Verwilghen. Fijn, dachten we. Want onze wasmachine en droogkast (de grootste energievreters in huis) maken heel wat lawaai. En ons "waskot" ligt ook nog eens vlak onder onze slaapkamer. Die toestellen 's nachts laten draaien is dus niet meteen een optie. Ja, ik weet wel dat het nachttarief al om tien uur ingaat, maar ik ben hier dan ook de enige voor wie de nacht pas na middernacht start.

We kunnen maar beter goed gebruik maken van dat weekendtarief. Want Electrabel, Nuon (die momenteel uitpakken met hun langere nachttarief en het feit dat ze het weekendtarief nu reeds aanbieden), Luminus en Essent gaan hun dagtarieven voor mensen met een tweevoudige elektriciteitsmeter met 5 tot 15 procent optrekken.

De vrijmaking van de energiemarkt. Plezier dat we daar al aan beleefd hebben! Niet alleen betalen we voor onze elektriciteit nu meer dan vroeger, we worden nu ook gestalkt door verkopers van de alternatieve leveranciers. De nieuwe getuigen van Jehova. Al is het nu -knock on wood- toch al weer een tijdje geleden dat we er nog eentje aan de deur of telefoon hebben gehad.

Tags: , , , , , , ,

Geen opmerkingen: