29 augustus 2006

Vakman

We hebben vanavond voor de zoveelste keer onze leefruimte ontruimd. En onze nieuwe parket zorgvuldig met tetrafolie afgedekt. (Anekdote: had de man in de winkel niet gevraagd of we plastiek- of tetrafolie wilden, ik had gezegd: awel, van dat PMD-dinges. En dan hadden we waarschijnlijk een paar rollen blauwe zakken meegekregen.) De dingen in de juiste volgorde doen, we zijn er niet zo sterk in. Nu, deze keer konden we het ook niet helpen.

Er moet hier dus nog een beetje geplakt ("gepleisterd" in het mooi Nederlands) worden. Een pelleke hier en daar. Dingen die de vorige keer nog niet konden gedaan worden. Een stukje muur dat we er nog bij laten doen. Nu, gelukkig kennen wij de beste plakker uit Gent en omstreken. Als u zelf nog een goeie plakker zoekt, speel ik u met veel plezier zijn gegevens door. Wanneer hij hier klaar is, natuurlijk. Goede vakmannen, wij koesteren ze. We soigneren ze. Maar dat verhindert niet dat ze soms dingen tegenkomen. Shit happens. Geen fijne dingens, laat dat duidelijk zijn. Ik was dan ook blij toen hij deze avond gezond en wel aan de deur stond.

Morgenvroeg zal er dan ook een kan geurende koffie klaar staan (al weet ik eigenlijk niet meer of hij een koffiedrinker is). En zit er een fris pintje (en blonde Leffe en Gentse trippel, hij mag kiezen) in de koelkast om de werkdag mee af te sluiten. Donderdagavond kunnen we dan alweer iets afkruisen op ons lijstje. Binnen een maand of zo nog een paar verfweekends en dan zijn we er helemaal. En kunnen we volgend jaar aan de achterzijde van dat lijstje beginnen.

Technorati Tags: , , ,

1 opmerking:

Barton zei

Van welke fruitsap is de tetrafolie?