15 mei 2007

Volmacht

Hoera (neen, ik ben niet sarcastisch), op zondag 10 juni mogen we met z'n allen nog eens naar de stembus trekken om een nieuw federaal parlement te kiezen. Nummer twee is uitgerekend voor 6 juni dus ik zie A enkele dagen later nog niet in het stemhokje staan. Dus zal ik in haar plaats bolletjes mogen kleuren (wanneer zullen we in Gent elektronisch kunnen stemmen?).

Maar hoe moet dat dan, stemmen per volmacht? Het antwoord vinden we op de website van de Stad Gent. Het zal ooit wel anders geweest zijn, maar anno 2007 is dat poepsimpel. Volmachtformulier downloaden, uitprinten en door A laten invullen en ondertekenen en op 10 juni samen met een briefje van de gynaecoloog en de oproepingsbrief van A afgeven in het stembureau. Zoals ik al zei, poepsimpel.

Wie op zondag liever uitslaapt of een (al dan niet geveinsd) gat in zijn memorie heeft (ja, zo ken ik iemand), kan hier een voorbeeld aan nemen. Want vergis u niet, elke stem telt. Tenzij u van plan was om op lijst 4 te stemmen natuurlijk, blijf dan gerust in uw bed liggen.

Tags: ,

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor wie nog niet goed weet waarop gestemd: goeie stemtest op www.standaard.be en www. nieuwsblad.be.
Bij mij klopte het als een bud, ik mag dus gerust zijn als ik 10/06 mijn bolletje ROOD kleur;-)