04 mei 2007

Gumball (bis)

"Het zal duren tot er doden vallen", had ik nog willen toevoegen aan mijn vorige stukje. Niet zo lang dus. Twee Britse Gumball-deelnemers knalden gisteren in Macedoniƫ tegen 200 kilometer per uur met hun Porsche op het Golfje van een ouder echtpaar. De 67-jarige man overleed ter plaatse, zijn echtgenote verkeert nog steeds in levensgevaar. Zoals het laffe rijkeluiszoontjes betaamd, pleegden de twee Britten vluchtmisdrijf maar ze konden later toch door de Macedonische politie worden ingerekend.

"Uit respect voor de slachtoffers werd de wedstrijd stil gelegd", klonk het deze middag op de radio. Wedstrijd? De Gumball heeft niks met sport te maken. Het is een illegale straatrace, punt. Het is niet omdat de deelnemers miljonair zijn (deelname aan de Gumball 3000 kost meer dan 40.000 euro) dat ze ook kunnen rijden, laat staan dat het getrainde rallypiloten zijn. Als het de organisatoren echt menens is met hun respect voor de omgekomen Vladimir Cepuljoski doeken ze de Gumball voorgoed op. En als er volgend jaar toch een nieuwe editie komt, hoop ik dat zeker de Belgische politie er streng(er) tegen optreedt. Net zoals ze dat horen te doen tegen elke straatrace.

Update 1: Margarita Chepunjoska, de echtgenote van Vladimir Cepuljoski, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken.

Update 2: Jef Van den Bergh (CD&V): Dodelijk Gumball-ongeval noopt tot strengere regels.

Tags: , , , ,

Geen opmerkingen: