29 mei 2007

Asbest (slot)

Hoera! Morgen gaat het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen terug open voor het publiek. Wie uit de lucht komt vallen, drie weken geleden werden in de nieuw aangelegde wandelpaden sporen van asbest gevonden en ging het natuurgebied dicht (zie Asbest 1, 2 en 3).

In de 6 luchtstalen die op vrijdag 18 mei werden genomen, werden echter geen asbestvezels gevonden. In 16 van de 70 bodemstalen werd asbest gevonden in de grove fractie (lees: grotere stukken die geen gevaar opleveren voor de gezondheid). De aannemers zullen nu in samenspraak met OVAM de asbest moeten verwijderen. Ik hoop dat ze weten waar ze moeten beginnen zoeken, want 6 kilometer wandelpaden met harkje en emmer uitkammen lijkt me onbegonnen werk (maar als ze dan toch bezig zijn kunnen ze misschien meteen ook al die glasscherven opruimen).

Ook in het nieuwe Sint-Baafskouterpark (opening 9 juni) en de Groene Velden, waar eveneens gerecycleerd steenpuin werd gebruikt voor de aanleg van de paden, werden grond- en luchtstalen genomen. Ook in die luchtstalen werd geen asbest gevonden.

Persbericht Stad Gent

Tags: ,

Geen opmerkingen: