10 mei 2007

Asbest

Asjemenou! Wat zagen we zonet op AVS? Het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen wordt voor minstens twee weken afgesloten nadat er in het gerecycleerd steenpuin dat werd gebruikt voor de vernieuwing van de wandelpaden, sporen van asbest zijn gevonden. Dat blijkt uit onderzoek nadat omwonenden stukjes eternitplaten op de paden vonden.

Geen reden tot paniek, zegt de Gentse schepen van leefmilieu Tom Balthazar, het gaat maar om een erg beperkte verontreiniging. En asbest is alleen gevaarlijk als er stofdeeltjes in de lucht rondzweven. Geen probleem bij regenweer dus. Maar de voorbije maand was het wel kurkdroog en stond er elke dag een flink briesje.

Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat er steenpuin werd gebruikt voor de vernieuwing van de paden. Want er zit niet alleen asbest in, maar ook flink wat glasscherven. Misschien komt er nu toch nog een toplaag op die iets vriendelijker is voor mijn fietsbanden. Want 6 kilometer paden terug afgraven zullen ze, als het echt maar om een heel beperkte verontreiniging gaat, wel niet doen.

Hoedanook, W zal voortaan elders keitjes moeten gaan rapen.

Meer:
VRTnieuws.net: Natuurgebied gesloten voor asbest in paden
De Gentenaar: Asbest in Bourgoyen

Tags: ,

2 opmerkingen:

annovic zei

Fuckin' Hell (excusez-moi le mot): shocking news! En ik maar steentjes om te mozaïeken rapen op die wandelpaden...Ik vraag me af of ik die steentjes niet beter zou weggooien? Heb ze wel aan een grondige poetsbeurt onderworpen, maar toch? Anyone?

a zei

Ja, toen ik het nieuws hoorde wist ik direct wie de twee belangrijkste slachtoffers waren : jij en w, de steentjesrapers!
Groetjes
a