11 oktober 2008

Filmfestival 2008 (bis)

Mijn filmfestival is woensdag erg sterk gestart met Go with peace Jamil. Sterk verhaal, schitterend geacteerd en prachtig in beeld gebracht. Maar wel een beenharde film. Zeker het laatste half uur. En ook al zagen we hem van ver aankomen, van de uppercut die we helemaal op het eind kregen toegediend, moesten we toch even bekomen.

Donderdag begonnen we daarom met wat lichtere kost. Behind the Glass is een psychologisch drama maar wel eentje met een hoofdpersonage waarmee we ons absoluut niet konden identificeren. Hoe die er -ondanks alles wat hij meemaakte (en dat was heel wat)- als een plaatje bleef uitzien, was ook al niet goed voor de geloofwaardigheid van deze prent. Laat u niet misleiden door de kleffe muziek in de trailer. Behalve in de allerlaatste scène is er in "Behind the Glass" immers geen noot muziek te horen. Aardig, maar zeker niet meer dan dat.

A Song of Good is het soort film waar je al van bij de opening met een ongemakkelijk gevoel naar zit te kijken. Neen, dit kan niet goed aflopen. Jammer dat er geen ondertitels waren want het Engels van de Nieuw-Zeelanders is niet meteen makkelijk te verstaan. Best te pruimen.

Dat is La Ragazza del lago (trailer) zeker ook. Nog geen tien uur na afloop van "A Song of Good" zaten we dus al opnieuw in zaal 10 van de Kinepolis (De man van de hersteldienst kwam pas in de namiddag dus konden we toch nog iets nuttigs doen met onze vakantiedag). Neen, ik ben geen ochtendpersoon en ik had dan ook alle moeite van de wereld om mijn ogen open te houden. Dat lag echter niet aan de film. Opnieuw te bekijken dus.

Ook tijdens August (trailer) hebben we ondertiteling gemist. Josh Hartnett mag dan al een geboren en getogen Amerikaan zijn, hij ratelt in "August" net een tikkeltje te snel. "August" gaat over twee broers die in augustus 2001, terwijl de dotcom-zeepbel uit elkaar spat, hun internetbedrijf proberen te redden. Klinkt goed op papier maar helaas, "August" is een al een even lege doos als sommige dotcom-bedrijfjes van toen. De vergelijking met Wall Street van Oliver Stone is dan ook nog geen klein beetje bij het haar getrokken. Te mijden.

Nog zeven films te gaan.

Tags: , , , , , ,

Geen opmerkingen: