30 september 2008

Filmfestival 2008

September, blij dat we daar weer vanaf zijn. Oktober, bring it on. Traditiegetrouw luidde de programmagids van het Filmfestival Gent, die vrijdag op de mat lag, deze feestmaand in. Maar voor wij weer tien dagen in de bioscoop gaan kamperen, mogen we vrijdag eerst nog een extra kaarsje uitblazen (bloemen noch kransen en gelieve de familie ook niet te willen volgen want wij moeten naar een trouwfeest).

Het filmfestival van Gent is dit jaar reeds aan zijn 35ste editie toe en heeft -in tegenstelling tot mezelf- dus wel écht iets te vieren. Het wordt weer moeilijk kiezen uit het aanbod van 141 films. We volgen daarbij onze beproefde strategie: we proberen de films in competitie en de festivalpreviews te mijden (die films zien we later wel in de bioscoop -of ook niet) en gaan voluit voor documentaires en wereldcinema. Dat maakt de keuze er helaas niet makkelijker op. Na één vluchtige aanstipbeurt telde ik al meer dan 30 films. Vorig jaar zagen we er acht, we doen er dit jaar graag nog een paar extra bij maar dat halen we natuurlijk nooit. En vergeten we ook het concert van componist Gabriel Yarid niet.

Morgen nog eens stippen en schrappen en dan als de bliksem tickets bestellen. Want de eerste 35.000 tickets gaan de deur uit aan 5 euro. Dan zullen we onze Fnac Club-kaart, waarmee we dit jaar wél weer korting kunnen scoren, niet eens nodig hebben.

Tags: ,

1 opmerking:

Luc zei

Vanuit Sint-Denijs een prettige verjaardag gewenst!
Luc en Chris