29 oktober 2007

Prison Break

Ja, soms overtreft de werkelijkheid de fictie. Het failliet van Hollywood, noemt Walter Wauters het vandaag in zijn column in Het Nieuwsblad. En dan had hij het over tv-programma's als "Mama zoekt een lief" en dat legendarisch fragment vorige week in Man Bijt Hond over een vrouw die haar twee overleden schoothondjes liet opzetten en hun harten op sterk water bewaart.

Wauters pende zijn column ongetwijfeld lang voor Nordin Benallal op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Ittre ontsnapte. Uiteindelijk toch niet via de lucht want zijn medegevangenen, die duidelijk te veel naar Prison Break hadden gekeken, lieten zijn helikopter crashen.

Een helikopter, dat Michael Scofield daar niet aan gedacht heeft! Want op het binnenplein van de Fox River State Penitentiary heb ik ook geen helikopterwerende masten of beveiligingskabels opgemerkt.

Ik weet anders wel hoe je dergelijke ontsnappingen kan voorkomen. Met een radar en afweergeschut. Dat is waarschijnlijk ook wat Tony Van Parys, de "justitiespecialist" van CD&V, bedoelt met "superbeveiligde gevangenis".

Tags: , , ,

Geen opmerkingen: