18 juli 2006

De zomer van 2006

Toegegeven, ze zijn goed bezig. Juli is nog maar drie weken oud en we zijn al aan de tweede hittegolf toe. Ja, het is warm. Een beetje té. Maar we mogen daar niet over klagen. En wat mij betreft mag het blijven duren.

Vorig weekend heb ik een enorm (4m x 4m) shelterzeil gespannen over ons terras en nu is het daar ook overdag uit te houden. En ons klein stadstuintje ziet er nog altijd verbazingwekkend groen uit. Onze druiven worden met de dag groter en ook de vijgenoogst ziet er veelbelovend uit. En hoe lang heeft het nu al niet geregend? Een maand? Langer? En toch blijven we water uit onze regenput oppompen. Als het morgennacht eens deftig gaat onweren (met veel regen en weinig gedonder, dank u wel), kunnen we weer een hele poos verder.

Maar van één ding krijg ik wel geweldig de kriebels. Vliegende en kruipende insecten. Het krioelt ervan. Buiten en helaas ook binnen. Deze week al twee keer een mierennest (met van die kanjers van vliegende mieren, bakkes) te lijf moeten gaan. Daaromtrent nog een tip. "Mierenlokdoos" staat er op de verpakking van Vapona. En dat is niet gelogen. Die groene doosjes trekken inderdaad mieren aan. Maar dood gaan ze er helaas niet van. Neen, schaf u de witte ronde doosjes van Bayer aan. Hou er wel rekening mee dat u 's ochtends een waar mierenbloedbad moet opruimen. En nieuw vandaag: de invasie van de fruitvliegjes. Het komt er nu op aan om het deksel van de GFT-container zo hermetisch mogelijk dicht te houden. En snel zijn als je er aardappelschillen in wil dumpen. En wat zijn die bruine puntjes hier op het schitterende 20-inch scherm van mijn iMac? Eikes, vliegenstront! Neen, niet van die fruitvliegjes.

Technorati Tags: , , , ,

Geen opmerkingen: