30 april 2006

Feestdag

De Delhaize op een zaterdag van een verlengd weekend, een uur voor sluitingstijd. Neen, het is niet meteen een aanrader. We hadden het zo niet gepland, maar het was van moeten.

Voor een parkeerplaats moest je al vlug enkele toerkes doen. En voor de paar beschikbare winkelkarretjes werd er ei zo na gevochten. En in de winkel een ongezellige drukte. Alsof er morgen een orkaan zou passeren. Of dat de troepen van Frau Merkel klaar stonden om ons land binnen te vallen. En aan de lege rekken te zien was er al duchtig gehamsterd. En ja, ook zij waren er.

Nu, ik ben blij dat we naar Delhaize zijn geweest. Ik mag er niet aan denken hoe het er in de Colruyt aan toe moet zijn gegaan. Neen, de Colruyt doen we dinsdag of woensdag wel eens. Kunnen we nog profiteren van 3 procent korting. Om ons te bedanken "omdat u uw aankopen bij Colruyt op een andere dag plant dan op 1 mei, wanneer onze winkels gesloten zijn". Euh, zonder dank.

Technorati Tags: , , ,, ,

1 opmerking:

DJ zei

En ja, ook ZIJ waren er. Ben zaterdag naar de carrefour geweest. Ongelooflijk! Doen ZIJ dat om ons te pesten? Lange rijen aan de enkele kassa's die toch open waren. Meer dan de helft van die wachtenden zijn gepensioneerden (zo zien ze er toch uit). Ook tussen de winkelrekken slenteren ze alsof ze in het park aan het wandelen zijn. Irritant! De werkende medemens heeft dan al weinig tijd. Die moeten we dan ook nog eens spenderen aan rijtje schuiven in de supermarkt.