27 april 2006

Troubleshooting

Onze Sammy. Er zijn kosten aan. Over die wildplasser had ik het eerder al. Zo gezegd, zo gedaan dus, een kattenluik met magnetische sluiting geïnstalleerd. Bloody expensive, by the way. Het luik ziet er identiek uit als het gewone luik dat in de binnendeur zit. Aan de halsband met het magneetje was Sammy al snel gewend. Eerst wrong hij zich nog in allerlei vreemde bochten als wou hij zijn eigen kop er af rukken. Om zich daarna zo hard te krabben dat ik er even voor vreesde in geen tijd met een Sphynx opgezadeld te zullen zitten. Enfin, dat ging snel over. Dat is dan geregeld, denk je dan.

Driewerf helaas. Toen ik twee avonden na elkaar Sammy's talloor onaangeroerd aantrof, wist ik meteen hoe laat het was. Zielig kwam hij dan aan het raam zitten. Of ik hem niet even binnen wou laten. Ik op handen en voeten hem de weg tonen. "Kijk, langs hier ... en zo ... duwen!". En maar zielig kijken. Zucht. Terug buiten laten moest ik hem niet. Dat ging vanzelf. Tiens. Dan maar het luik uit de muur gevezen en in de binnendeur gezet zodat ik beter kon zien wat er gaande was. En ik heb het door. Wanneer Sammy zijn kop door het luik probeert te steken, wordt het magneetje met een behoorlijk luide tik tegen de bodem van de tunnel aangetrokken. En meer heeft een miet als Sammy natuurlijk niet nodig om een schrik op te doen. En dat gevuld bordje motiveert blijkbaar niet genoeg om zich daar over te zetten. Ik heb zowat alles geprobeerd intussen en ik begin dan ook te vrezen dat dit niet meer goed komt. En als ik denk aan hoeveel dat luik gekost heeft, word ik daar toch een beetje ambetant van.

Technorati Tags: , , ,

5 opmerkingen:

DJ zei

Is het niet zo dat de huisdieren meestal op hun baasje lijken (of zou dat dan toch dat enkel bij honden zijn)?

Anoniem zei

is voer voor testaankoop. schrijven maar!

dimboo zei

Komen die nu ook al je kat heropvoeden?

Anoniem zei

Ik zou voor een dierenpsycholoog gaan. Die Sammy heeft dringend assertiviteitstraining nodig. En dieren in therapie gaan, dat bestaat, want ik heb dat op één of ander onmogelijk uitzenduur al eens op Vitaya gezien. Het gaat misschien wel nog meer dan 80 euro kosten.

dimboo zei

En nu is het Sammy zijn schuld of wa? Dat die onnozelaars hun kat eens gewoon laten castreren. Maar neen, zij hebben er natuurlijk geen last van. In hun huis zal dat mormel niet sproeien. En al de rest van de katers hier zijn natuurlijk wel "geholpen" geweest. Maar kijk, ik wil het gerust voor hen doen. Met een bot patattemeske en zonder verdoving. Uiteraard.